Diyarbakır'da polise eş zamanlı saldırı

Diyarbakır'da sokağa çıkan yüzü kapalı kişiler, dört ana caddeyi aynı anda trafiğe kapatarak eylem yaptı. Fiskaya semtinde polise silahlı saldırı yapılırken, Seyrantepe ve Sento Caddesi'nde polis araçlarına el yapımı bomba atıldı. İki kişi gözaltına alındı.

Diyarbakırda polise eş zamanlı saldırı
27 Kasım 2014 Perşembe 22:56 tarihinde eklendi, 1.611 kez okundu.
Alınan bilgiye göre, PKK'nın kuruluşunun 36'ncı yıl dönümünü bahane eden ve kendisini örgütün gençlik ve asayiş birimi olduğu belirtilen YDG-H, Diyarbakır şehir merkezinde aynı anda çok sayıda noktada eylem yaptı. Diyarbakır'ın merkezi olarak bilinen Ofis semtindeki köprülü kavşağı trafiğe kapatan grup, araçları durdurarak kimlik kontrolü yaptı. Eylem bölgesine gelen polise el yapımı bombalar ile Molotof kokteylleri atıldı. 
 
Merkez Yenişehir ilçesi Seyrantepe semtinde yolu trafiğe kapan yüzü kapalı YDG-H üyeleri, yolun ortasına çöp konteynerleri ile taşları dizdi. Bölgeye gelen polise taş ve ses bombaları atıldı. Polis, zırhlı araçlarla müdahale ederek yolu trafiğe açtı. Aynı anda Bağlar ilçesinin Dörtyol semti ile Sento Caddesi'nde de eylem yapıldı. Dörtyol'da araçları durduran küçük bir grup, kimlik kontrolü yaptı. Bazı vatandaşlar, yaşananlara tepki gösterdi. Polisin müdahalesi sonucu, 13 ve 14 yaşında olan 2 çocuk gözaltına alındı. Sento Caddesi'nde ise yola çıkan grup, kendisine müdahale eden araçlara saldırı düzenledi. Burada bulunan bir TOMA'ya el yapımı bomba atıldı. 
 
AK PARTİ TOPLANTISININ DEVAM ETTİĞİ BÖLGEDE POLİSE SİLAHLI SALDIRI DÜZENLENDİ 
 
Polise yönelik bir saldırı ise bugün AK Parti Dış İlişkiler Başkanları Toplantısı'nın başladığı Yenişehir ilçesi Fiskaya semtinde yaşandı. 80 ilden gelen AK Partili il yöneticileri, bakan ve milletvekillerinin toplantı halinde olduğu otelin çevresinde yüzlerce polis güvenlik önlemi alıyor. Otele yaklaşık bir kilometre mesafede bulunan Fiskaya kavşağında önlem alan polise silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, saldırganların kaçtığı öğrenildi.