Diyarbakır'daki o soyguncu yakalandı

Diyarbakır'da banka güvenlik görevlisini yaralayıp 24 bin lira çalan soyguncu yakalandı

Diyarbakırdaki o soyguncu yakalandı
30 Mart 2015 Pazartesi 21:25 tarihinde eklendi.
DİYARBAKIR'da özel bir banka şubesine giderek bıçakla güvenlik görevlisini boynundan yaralayan ve silahını gasp ettikten sonra 24 bin 240 lira çalarak kaçan soyguncu 27 yaşındaki Mehmet Samur, polis tarafından yakalandı.
 
Diyarbakır'ın merkez Kayapınar İlçesi'ndeki özel bir banka şubesine akşam saatlerinde giden Mehmet Samur, üzerinde taşığı bıçağı çıkararak, güvenlik görevlisi C.Y.yi boynundan yaralayarak üzerindeki silahını gasp etti. Daha sonra vezneye giden Mehmet Samur, buradaki görevliye tabancayı doğrultarak kasadaki paraları vermesini iskedi. Görevli acil çağrı butonuna basarken, bir yandan da kasadaki paraları soyguncuya verdi. Soyguncu aldığı 24 bin 240 lira ile bankadan hızla çıkarak uzaklaştı. 
 
Acil çağrı üzerine alarma geçen polis, soyguncuyu Mobese kameralarından takip ederek kaçış bölgesine ekipler sevk edildi. Kaçmaya çalışan soyguncu bankadan çıktıktan 3 dakika sonra çaldığı paralarla birlikte şubeye 150 metre uzaklıkta kovalamaca sonucu yakalandı.
 
Yakalanan Mehmet Samur ile ilgili yapılan araştırmada adam yaralama, silahla tehdit, uyuşturucu madde ticareti yapma ve sağlama, tutuklu ve hükümlünün cezaevinden kaçması gibi suçlardan arandığı tespit edildi. Mehmet Samur, Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'ne götürülerek sorgulamaya alındı. Soyguncunun bıçaklayarak yaraladığı bankanın özel güvenlik görevlisi C.Y., hastanede tedaviye alındı.