Diyarbakır'dan iş dünyası Moskova’ya çıkarma yaptı

Diyarbakırlı iş adamları Rusya’nın başkenti Moskova’ya çıkarma yaptı. Rus-Türk İşadamları Birliği’ni (RTİB) ziyaret eden Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası (DTSO) üyesi bir grup iş adamı, Rusya’ya yönelik yatırım ve ikili işbirliği olanaklarını görüştü.

Diyarbakırdan iş dünyası Moskovaya çıkarma yaptı
29 Ağustos 2014 Cuma 14:37 tarihinde eklendi.

RTİB Moskova merkez ofisinde düzenlenen görüşmeye RTİB Yönetim Kurulu Başkanı Naki Karaaslan, Yönetim Kurulu üyesi Sabahhatin Yavuz, RTİB Genel Sekreteri Vladimir Solotsinski ve çok sayıda iş adamı katıldı.

RTİB Başkanı Karaaslan son zamanlarda Rusya ve batı ülkeleri arasında yaşanan yaptırım ve ambargo uygulamalarını hatırlattı. Karaaslan, “Aslında zamanlama açısından ziyaretiniz önemli. Rusya ABD, Avrupa Birliği (AB) ve diğer Batı ülkelerinin gıda ürünlerine ambargo uygulamaya başladı. Buradaki piyasa büyük. Rusya Türkiye dahil bazı üretici ülkelerden ithal edilen gıda ürünlerinin sevkiyatını artırmayı planlıyor. Türkiye ile ilgili Rus merciler görüşmeler yapıyor, bazı olumlu sonuçlar elde edildi. Aynı zamanda Diyarbakır'da iş dünyası da bu fırsatlardan yararlanmalı. Rusya’da faaliyet gösteren RTİB dahil çeşitli Türk sivil toplum kuruluşları olarak sizlere bu konuda destek vermeye hazırız. Planlama ve stratejinin doğru yapılması önemli. Kulaktan dolma bilgiler hepimizi yanlış yola sürükler.” dedi.

RTİB Yönetim Kurulu üyesi Yavuz da Rusya’nın çeşitli bölgelerinde geniş iş imkanlarının bulunduğuna işaret etti. Yavuz, “Ziyaretiniz çok önemli. Bu bir başlangıç. Diyarbakır Türk-Rus ticari ekonomik ilişkilerde önemli rol oynayabilir. Ama Moskova dışına Rusya’nın bölgelerine açılmak daha önemli. Bazı iş adamlarımız bölgelerde daha başarılar sağladı.” şeklinde konuştu.


CİHAN