Diyarbakırlı çocuklar helikoptere bindi

Diyarbakır Valiliği ile Jandarma Bölge Komutanlığı'nın SODES Projesi kapsamında Çermik İlçesi'nde getirilen 50 öğrenci askeri Sikorsky helikopterlere binerek yakından inceledi.

Diyarbakırlı çocuklar helikoptere bindi
09 Ocak 2014 Perşembe 16:39 tarihinde eklendi.
İlk kez helikoptere binen öğrenciler pilot koltuğundan hatıra fotoğrafları çektirdi.
 
Diyarbakır Valiliği ile Jandarma Bölge Komutanlığı işbirliğiyle 'Bilinçli ve Güvenli Yaşam' SODES Projesi kapsamında Çermik'ten 50 ilköğretim öğrencisi Diyarbakır'a getirildi. Son günlerde en fazla ilgiyi çeken 'Düğün Dernek' filmi izlettirilen çocuklar daha sonra araçlarla kent merkezi gezdirildi. 
 
Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Necdet Güngör, öğrencilerle yemekte bir araya gelerek onlara hediyeler verdi. Çocuklarla sohbet edip öğütler veren Tuğgeneral Güngör, "Şimdiden hayatınızı planlı yaşamaya kendinizi alıştırın. 'Bugünün işini yarına bırakmayın' sözü ile hareket edin. Bir insanın kendini bireysel olarak geliştirmesi çok önemli siz kendiniz boş iseniz, ailenize de, çocuklarınıza da, çevrenize de bir şey veremezsiniz. Kendiniz çok güzel yetiştirin ki toplumumuza da, insanlara da çok faydalı birere birey olalım. Sizlerle birlikte olmak gurur verici ve çok zevk aldım sizlerle olmaktan" dedi.
 
Öğrenciler, daha sonra 7'nci Kolordu Komutanlığı'ndaki Eşref Bitlis helikopter pistine getirilerek buradaki helikopter ve askeri araçlar konusun da bilgilendirildi. Sikorsky helikopterleri ilk kez yakından gören öğrenciler heyecanlanırken, havalanan askeri helikopterleri yakından izledi.
 
Komutanlardan helikopterlerle ilgili bilgi alan çocuklar helikopterlere binerek yakından inceleme yaptı. Asker kepleri takarak helikopterin pilot koltuğuna oturan öğrenciler Jandarma Pilot Binbaşı Hande Tunç'la birlikte hatıra fotoğrafı çekerek sohbet etti. Öğrenciler arasında pilot olmak istediğini dile getiren kız öğrenciye komutanlar helikopter fotoğrafları bulunan çerçeve hediye etti.

DHA