Diyarbakırspor için dayanışma gecesi

İstanbul’da Diyarbakırspor için yardımlaşma ve dayanışma gecesi düzenlendi. İstanbul Barcelo Eresin Otel’de düzenlenen geceye onlarca Diyarbakır sevdalısı katıldı.

25 Ocak 2013 Cuma 23:44 tarihinde eklendi, 1.341 kez okundu.

 

Geceye katılan televizyoncu Tayfun Talipoğlu, Diyarbakırspor’un her zaman yaşatılması gerektiğine değindi. Talipoğlu, “Eğer geçmişin çok fazla muhasebesine takılırsak bu işi fazla ileriye götüremeyiz. 2 kişide kalsak Diyarbakırspor yaşamak zorunda. Diyarbakırspor düşer düşmez çok sorun değil. 10 kere düşer 20 kere çıkar ama biz inancımızı sağlayabilelim. Destek olmayanları da suçlayamıyoruz. Biz demek ki onlara yeteri kadar güven veremiyoruz. Burada bir kampanya düzenleyelim. Diyarbakırsporlulardan haftada bir sigara parasını bağışlamasını isteyelim. Rica edelim. Bu bile bize yetecektir. Çünkü bu tür kampanyalar bizleri heyecanlandırır. Hem böyle bir kampanya yaparsak hem sigara karşıtı olarak dünyada bile haber olabiliriz. Örnek olabiliriz.” dedi.
 
Programda konuşan spor yorumcusu Ramazan Kahramaner ise Diyarbakırspor’un bulunduğu durumdan kurtarmaya çalıştıklarını söyledi. Kahramaner, Diyarbakırspor’un içinde bulunduğu durumu şöyle anlattı: “ Diyarbakırspor, cami avlusuna bırakılmış kimsesiz çocuk konumumda bırakıldı. En son konumu ise suda boğulmak üzere olan çocuk konumundaydı. Biz takımı kurtarmaya çalışıyoruz. Kurtaramazsak bile bunlar düşürdü. Kurtaramadı diyemeyecek. Çünkü herkes önceki durumları biliyor. 10 maçta sıfır puan alınmıştı. Yardım amaçlı bu geceleri düzenledik. Organizesini kendi başımıza yaptık. “ 
 
Gecenin ilerleyen saatlerinde, Tayfun Talipoğlu'na, Diyarbakırspor yöneticileri tarafından Diyarbakırspor forması hediye edildi. Dayanışma gecesi, Diyarbakır türkülerinin söylenmesi ile devam etti.

CİHAN