Diyarbakırspor'dan şok karar

Spor Toto 3. Lig 3. Grup'ta mücadele eden Diyarbakırspor, bugün İstanbul'da oynanacak Maltepespor maçına çıkmayacak.

Diyarbakırspordan şok karar
21 Ekim 2012 Pazar 15:16 tarihinde eklendi.

 

Yönetime ''kayyum'' ataması yapılması beklenen yeşil kırmızılı ekipte uzun süredir yaşanan ekonomik sıkıntı, yeşil sahaya da yansımaya başladı. Bugün İstanbul'da Maltepe Hasan Polat Stadı'nda saat 15.00'te oynanması gereken Maltepespor-Diyarbakırspor maçı, Diyarbakırspor kafilesinin İstanbul'a gidememesi nedeniyle oynanamayacak. 
     
Diyarbakırspor Muhasebe Müdürü İsmet Marsil, AA muhabirine, Maltepespor maçına gitmeleri için gerekli olan parayı temin edemedikleri için bugünkü maça çıkamayacaklarını belirterek, şöyle dedi: 
     
''Ekonomik nedenden dolayı İstanbul deplasmanına gidemedik. Kafilenin gitmesi için gerekli olan uçak bileti için yaklaşık 12 bin liraya ihtiyacımız vardı. Hafta başında uçak biletlerini 5 bin liraya alabilirdik. Maltepespor kulüp yöneticileri hafta içerisinde bizi arayıp, konaklama giderlerimizi karşılayacaklarını söylediler. Dün 23.00'teki son İstanbul uçağına kadar aralarında eski kulüp yöneticilerinin de bulunduğu çok sayıda kişiyi aradım. Ancak uçak bileti parasını tedarik edemediğimiz için İstanbul'a gidemedik. 
     
Her maçtan önce eş güdüm değerlendirme toplantısı yapılıyor. Bu toplantıya kulüp temsilcileri, 4'üncü hakem, TFF temsilcisi ile sorumlu emniyet görevlisi katılıyor. Sabah beni telefonla aradılar. Görüşmede TFF temsilcisine ekonomik şartlardan dolayı maça çıkmayacağımızı söyledik. Bunun üzerine TFF'nin Müsabaka Organizasyon Birimi'nden arandık. Onlara da aynı durumu ilettim. Saat 15.00'teki maça çıkamıyoruz. Kural gereği maçın başlama saatinden itibaren 15 dakika bizi bekleyecekler. 15'inci dakikada hakem maçı tatil edecek. TFF de maça çıkmadığımız için rakibi 3-0 hükmen galip ilan edip, bizim 3 puanımızın düşürülmesini kararlaştıracak. Ayrıca bir maça daha çıkamazsak bir alt lige düşürüleceğiz.'' 
     
-''Üzüntü veriyor'' 
     
Gönüllü olarak kulübün antrenörlüğünü yapan Fehmi Çağlar ise uzun yıllardır Diyarbakırspor camiası içerisinde yer aldığını belirterek, ''Yaklaşık 1 haftadır gönüllü olarak antrenörlük yapmaya başladım. Ancak İstanbul'daki deplasmana gidemiyoruz. Gidemeyince oyuncuları evlerine gönderdik. Bu duruma düşmek büyük üzüntü veriyor'' diye konuştu.