"Dizi filmle tehdit ediliyorum"

Nuri Ergin'in, kendisi gibi tutuklu kardeşi Vedat Ergin, bir TV kanalında gösterilen dizi üzerinden tehdit edildiğini öne sürdü

Dizi filmle tehdit ediliyorum
18 Ocak 2011 Salı 11:23 tarihinde eklendi, 3.246 kez okundu.

 

Kandıra Cezaevi’nde tutuklu bulunan Karagümrük çetesi lideri Nuri Ergin’in kardeşi Vedat Ergin, Fox TV’de gösterilen “Umut” adlı filmde yer alan mezar taşının üzerinde kendi doğum tarihi olduğunu bunun bir mesaj olarak seçildiğini iddia ederek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında tehdit davası açılmasını istedi.
 
ONUN ADI YILMAZ ERGİN
 
MİLLİYET gazetesinin haberine göre Avukat Hikmet Çarboğa tarafından Ankara ve İstanbul Cumhuriyet savcılıklarına verilen dilekçede, 27 Kasım 2010’da FOX Tv de yayınlanan “Umut” adlı filmde gösterilen Yılmaz Ergin ismini taşıyan mezar taşındaki doğum tarihi olarak gösterilen “01.07.1973” tarihinin Vedat Ergin’in doğum günü olduğu ve soyadının da benzediğini anlatarak, müvekkiline ölüm mesajı verildiğini öne sürdü.
 
Çarboğa, ölüm tarihi olarak belirtilen “28.11.2008” tarihinin de müvekkilinin Ergenekon davasının savcısı Zekeriya Öz’e gönderdiği 205 sayfalık dilekçesiyle aynı tarihe denk getirildiğini söyledi.
 
Ergin’in Başbakan Erdoğan’a gönderdiği bir mektupta da “Başbakanımmm” şeklinde üç “M” harfi kullandığı, bunun da daha sonra “Abimmm” isimli bir filmde kullanıldığını savundu. Başrolünü Mustafa Üstündağ, Levent Üzümcü’nün paylaştığı filmde iki kardeşten birinin hayatını kaybettiği, bunun da bir mesaj olarak algılandığını belirtti.