Dizilerdeki trafik kurallarına takip

Televizyonda son zamanlarda izlenme oranları gittikçe artan yerli dizi ve filmlerdeki oyuncuların trafik kurallarına uyup uymadığı Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı tarafından takip edilerek istatistik çıkarıldı.

03 Eylül 2013 Salı 19:50 tarihinde eklendi.
Emniyet Genel Müdürlüğü, bu istatiskleri dizi ve film yapımcıları ile paylaşarak trafik kurallarına uyma oranlarını arttırmayı böylece izleyicilere de örnek olmayı amaçlıyor.
 
DİZİLERİN TRAFİK KURALLARINA UYMA İSTATİSTİĞİ
 
Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı tarafından 20 Ekim 2012- 31 Ağustos 2013 tarihleri arasında yayınlanan tüm diziler (1786 Bölüm) izlenerek, başta emniyet kemeri takma ve araç sürücülerinin kurallara uygun cep telefonuyla konuşmaları olmak üzere trafik kurallarına uyma hususunda takip edilerek istatistikleri çıkarıldı.
 
Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından diziler takip edilmeye başlandığı tarihlerde trafik kurallarına (emniyet kemeri takma ve araç sürücülerinin kurallara uygun cep telefonuyla konuşmaları) uyma oranları yüzde 10'larda iken, günümüzde yüzde 90'Lara yaklaştığı açıklandı. Trafik kurallarına uyma konusunda halkın duyarlılığını artırmak için, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bu gibi çalışmalara devam edileceği bildirildi.

DHA