Djokovic Wimbledon'a iyi başladı

Son şampiyon Djokovic, İspanyol Ferrero'yu 3-0 yenerek turnuvaya galibiyetle başladı

Djokovic Wimbledona iyi başladı
25 Haziran 2012 Pazartesi 18:02 tarihinde eklendi, 1.613 kez okundu.

Wimbledon Tenis Turnuvası'nın son şampiyonu Sırp raket Novak Djokovic, İspanyol Juan Carlos Ferrero'yu 3-0 yendi.    

Merkez Kortta oynanan maçta, dünya klasmanında ilk sırada yer alan 25 yaşındaki Djokovic, 38. sırada yer alan Ferrero'yu 6-3, 6-3 ve 6-1'lik setlerle 3-0 mağlup etti. 
     
Wimbledon'a hazırlık niteliğindeki turnuvalara katılmadan şampiyonaya başlayan 19 tenisçiden ikisi olan Djokovic ve Ferrero'nun mücadelesinde, raketler servis kullandıkları ilk iki oyunu kazandılar. 
     
3. oyunda 4 kez servis kırma şansı yakalayan Ferrero, ayağı kaydığı için atağına karşılık veremeyen Djokovic'in servisini son denemesinde kırdı ve 2-1 üstünlük sağladı. Bir sonraki oyunda 32 yaşındaki rakibine hemen karşılık veren Djokovic, oyunlarda 2-2'lik eşitliği yakaladı. 
     
8. oyunda İspanyol tenisçinin servisini kıran ve 5-3 öne geçen Djokovic, servis kullandığı kendi oyununu da puan vermeden aldı ve ilk seti 6-3 kazandı. 
     
İkinci setin ilk oyununu puan vermeden alan Ferrero'nun üçüncü oyunda servis kıran Sırp tenisçi, sonraki oyunu alarak durumu 3-1 yaptı. 9. oyunda bir kez daha servis kırma başarısını gösteren Djokovic, bu seti de 6-3 aldı. 
     
Üçüncü sette oyunun kontrolünü tamamen eline geçiren Djokovic, rakibinin sadece 6. oyunu kazanmasına izin verdi ve seti 6-1, maçı da 3-0 kazandı. 
     
Djokovic, zorlanmadı
     
Güneşli bir havada oynanan ve 1 saat 38 dakika süren maçı kazanan Djokovic, rakibi karşısında çim zemindeki ilk galibiyetini elde etti. İki tenisçinin 2005 ve 2007 yıllarında, toprak ve sert zeminde yaptığı 2 maçta birbirlerine karşı birer galibiyeti bulunuyordu. 
     
Wimbledon'da 8. kez mücadele eden Sırp tenisçi, Ferrero karşısında 13 ace atarken, 3 çift, 19 basit hata yaptı. Toplam 5 Grand Slam şampiyonluğu bulunan Djokovic, 11 servis kırma şansından 6'sını değerlendirebildi. 
     
Geçen yıl omzundaki sakatlıktan dolayı Wimbledon'da mücadele edemeyen Ferrero ise 16 basit, 2 çift hatayla oynadı. Maç boyunca 2 ace atan İspanyol tenisçi, elde ettiği 8 servis kırma fırsatından sadece birinde amacına ulaştı.