DNA'nın 'karanlık yüzü' umut olacak

İngiltere'nin Cambridge Üniversitesi'nde yapılan araştırmalarda Bilim Adamları, İnsan DNA'sından elde edilecek ilaçlarla başta Şeker Hastalığı ve Yüksek Tansiyon olmak üzere 100'den fazla önemli hastalığın kesin tedavisinin mümkün olabileceğini belirtti

DNAnın karanlık yüzü umut olacak
07 Eylül 2012 Cuma 17:20 tarihinde eklendi, 1.348 kez okundu.

İngiltere'nin Cambridge Üniversitesi'nde bilim adamları, İnsan DNA'sıyla ilgili yaptığı çalışmalarda "DNA'nın karanlık yüzü" olarak açıkladıkları esrarengiz  verilere ulaştılar. Bilim adamları, yaptıkları açıklamada elde edilen bu bilgilerin, hastalıkların anlaşılması ve tedavisi için daha büyük olanaklar sunacağını umduklarını belirttiler.
 

Çalışmaya ABD, İngiltere, İspanya, Singapur, Japonya ve İngiltere'den 400 kadar bilim insanı katıldı. Bu çalışmalarda şu ana kadar  "Junk DNA / Gereksiz DNA" olarak anılan ve gen haritası Genome'da çok büyük bir alan kaplayan kısmı analiz edildi; Bilim adamları, bu bölümün daha önce üzerinde çok az çalışma yapılan ve az anlaşılan bir bölüm olduğunu belirtirken, elde ettikleri verilerde başta Şeker Hastalığı ve Yüksek Tansiyon olmak üzere Kronik Bağırsak Hastalığı (Crohn Hastalığı) ve Şizofreni gibi 100'e yakın hastalığın kesin tedavisinin mümükün olabileceğini düşündüklerini söylediler.


Araştırmacılardan Dr. Evan Birney, yapılan bu araştırma sonuçlarının beş yıl içinde hastalıklar hakkında daha fazla fikir sahibi olabileceklerine imkan tanıdığını belirtirken, İnsan DNA'sından üretilecek bu yeni nesil ilaçların ortaya çıkmasının uzun yıllar alacağını kaydetti. 


Objektif Haber