Doğal Taşlarınız Yeni Gibi Görünsün

Ülkemizde son yıllarda meydana gelen doğal taş modası birçok genci ve yaşlı etkilemiş. Son yıllarda sayısı fazlaca artan kafelere ve kahvecileri baktığımız zaman da doğal taş modasının yeni yerlerde de ne kadar çok kullanıldığını kolaylıkla görebilmekteyiz.

Doğal Taşlarınız Yeni Gibi Görünsün
04 Mart 2019 Pazartesi 20:50 tarihinde eklendi, 1.021 kez okundu.

Ülkemizde son yıllarda meydana gelen doğal taş modası birçok genci ve yaşlı etkilemiş. Son yıllarda sayısı fazlaca artan kafelere ve kahvecileri baktığımız zaman da doğal taş modasının yeni yerlerde de ne kadar çok kullanıldığını kolaylıkla görebilmekteyiz. Ancak doğal taşların bir kötü yanı bulunmaktadır. Bilindiği üzere iç cephe ya da dış cephe fark etmeksizin yoğun toz tabakaları eşyalarımızın ve binalarımızın üzerinde zaman içerisinde birikmeye yol açmaktadır. Doğal taşların tırtıklı yapısı düşünüldüğü zaman aralarına biriken tozları ve kirleri çıkartmak sanıldığı kadar kolay olmayacak. Daha önceki yıllarda basınçlı su uygulanmaktaydı. Ancak özellikle bir şirket ya da işletme sahibiyseniz ve iç ya da dış cephenizde doğal taş bulunuyorsa bilindiği üzere basınçlı su ile temizlik yapmak, binanın en azından iki günlüğüne tahliye edilmesini gerektirmektedir. Bu nedenle de birçok şirket ya da işletme sahibi, su basınçlı restorasyon ve temizlik çalışmalarından uzak durmaktadır. Aynı zamanda oldukça gürültülü aletlerle yapılan su ile temizlik, ne yazık ki son yıllarda popülerliğini gitgide kaybetmiştir. Peki son yıllarda doğal taş temizliği için önerilen yöntem hangisidir?

 

Kumlama Tekniği

               
Sizlere tanıtımını yapmakta olduğumuz kumlama tekniği son yıllarda ortaya çıkan ve ülkemize Avrupa'dan gelen modern bir yöntemdir. İtalyan markasına sahip araçlar kullanılmaktadır. Bu araçlar, tıpkı su püskürtme cihazları gibidir. Yalnızca bu makinelerin içerisinde su değil, küçük kum taneleri bulunur. Bu kum taneleri oldukça küçük ve hassas yapıdadır. Sanılanın aksine herkesin bildiği kum taneleri bulunmamaktadır. Özel olarak üretilmiş kuvars ya da girit ve içerikle kumlar vardır. Bu kum taneleri yüksek basınç ile yöneltilen bölgeyi aynı saniye içerisinde temizler ve evlerinizdeki doğal taşın yapısının zarar vermez. Son yıllarda doğal taş temizliği, bu teknik sayesinde oldukça kolay bir hale gelmiştir.

 

Ne Kadar Sürmektedir?

               
Özellikle işletme ya da şirket sahiplerinin son yıllarda bu yöntemi daha çok tercih etmelerinin sebebi çok hızlı ve kolay bir şekilde işlemlerin bitmesidir. Oldukça sessiz bir şekilde çalışan bu araçlar, sizlerin herhangi bir işini aksatmadan temizlik işlemini sonlandırır. Yalnızca birkaç saat içerisinde temizlik sonlanmış olur.