Doğalgaz faciasında ölen ailenin köyünde yas

İstanbul Gaziosmanpaşa'da doğalgaz kombisinin bacasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek ölen 5 kişinin memleketi Bartın'ın Kozcağız Beldesi'ne bağlı Ustaoğlu Köyü yasa büründü.

Doğalgaz faciasında ölen ailenin köyünde yas
28 Ocak 2013 Pazartesi 19:11 tarihinde eklendi.

 

57 yaşındaki Haydar Özyapı ile 54 yaşındaki Şahinaz Özyapı, kızları ve torunlarının fotoğraflarına bakarak gözyaşlarına boğuldu.
 
Dün gece, Gaziosmanpaşa'da 34 yaşındaki Hamide Özyapı, çocukları 16 yaşındaki Gülay, 13 yaşındaki Filiz, 11 yaşındaki Kamil ve 9 yaşındaki Yusuf Özyapı'nın doğalgaz kombisinin bacasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek ölmesi, memleketleri Bartın'ın Kozcağız Beldesi'ne bağlı Ustaoğlu Köyü'nü yasa boğdu. Hamide Özyapı'nın babası Haydar ve annesi Şahinaz Özyapı kızları ve torunlarının fotoğraflarını bakarak ağlarken, yakınları tarafından yatıştırılmaya çalışıldılar.
 
Kızının ve torunlarının ölüm haberini dün akşam aldıklarını belirten Şahinaz Özyapı, "Kızım ve damadım 6 yıl önce İstanbul'a yerleştiler. Ben dün akşam öldükleri haberlerini alınca şok oldum. Kızımla en son bir hafta önce telefonla görüşmüştük. Kızım ve torunlarım en son 2 yıl önce Kurban bayramında gelmişlerdi. 2 yıldır hiç görmedim. Orada kirada oturuyorlardı. Bu acı dayanılacak bir acı değil. Allah'ım bize sabır versin. 5 can o toprağa nasıl girecek" dedi.
 
Hayatlarını kaybeden 5 kişi için Ustaoğlu Köyü Aşıklar Mezarlığı'nda yan yana mezarlar açıldı. İstanbul'da aynı mahallede oturan Özyapı ailesinin akrabası Muhammet Özyapı, ölüm haberiyle şok olduklarını belirterek, köyde 5 mezar kazdıklarını söyledi.

DHA