Doğalgazın maliyeti düşmedi

Bakan Yıldız, "Doğalgaz fiyatlarında Türkiye'nin maliyeti açısından herhangi bir düşüş sağlanmadı. Dolar bazında gazın fiyatı düştü" dedi.

Doğalgazın maliyeti düşmedi
26 Mart 2015 Perşembe 17:03 tarihinde eklendi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğalgaz fiyatlarında Türkiye'nin maliyeti açısından herhangi bir düşüş sağlanmadığını belirterek, "Dolar bazında gazın fiyatı düştü. TL maliyeti açısından bu düşmedi. O yüzden biz bunu bir artış şeklinde vatandaşımıza yansıtamayız. Böyle bir kurgumuz yok" dedi.
 
Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörü Fatih Birol ile basın toplantısı düzenleyen Yıldız, Birol'u tebrik ederek, başekonomist olarak görev yaptığı yerde ilk kez bir Türk'ün ve bakan olmayan birinin seçildiğini söyledi.
 
Doğalgaz fiyatlarına ilişkin görüşlerini ifade eden Yıldız, doların TL karşısındaki yükselişinin yüzde 17-18'ler civarına çıktığını belirterek, "Bunu vatandaşa olduğu gibi yansıtmak demek, fiyatı yüzde 6 daha artırmak demek. Biz böyle bir şeye gitmeyeceğiz" dedi.
 
Dolar ile alıp TL ile sattıkları için aradaki farkın vatandaşın aleyhine gelişebilecek bir fark olduğunu anlatan Yıldız, buna müsaade etmeyeceklerini, kendi içlerinde bunu dengeleyeceklerini söyledi.
 
Doğalgaz fiyatlarında Türkiye'nin maliyeti açısından herhangi bir düşüş sağlanmadığını, ancak dolar bazında gazın fiyatının düştüğünü belirten Yıldız, "TL maliyeti açısından bu düşmedi. O yüzden biz bunu bir artış şeklinde vatandaşımıza yansıtamayız. Böyle bir kurgumuz yok" ifadelerini kullandı.