Doğaseverler Uludağ’a sahip çıktı

Bursa Nilüfer Kent Konseyi Uludağ Çalışma Grubu öncülüğünde bir araya gelen sivil toplum örgütleri, Uludağ’a yapılması planlanan teleferik projesinde ağaçların kesilmemesi için basın açıklaması yaptı.

Doğaseverler Uludağa sahip çıktı
24 Aralık 2013 Salı 16:58 tarihinde eklendi.

Uludağ’a yapılması planlanan teleferik projesiyle ilgili bölgede kesilecek olan ağaç ve bitki dokusuna zarar verilmemesi için konuya dikkat çeken Uludağ Hepimizin ve Uludağ’a Dokunma Platformu, Çobankaya’da basın açıklaması yaptı. Katılımcılar adına açıklamada bulunan Nilüfer Kent Konseyi Uludağ Çalışma Grubu Başkanı Fahir Denizman, “Bilindiği gibi yeni teleferik projesi için Sarıalan-Oteller Bölgesi arasındaki binlerce ağacın katliamına 15 Temmuz 2013’de sessiz sedasız başlanmış, hemen ardından Bursa Barosu ve Doğader, kesimin durdurulması için Bursa 2. İdare Mahkemesi’nde iptal davası açmıştı. Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararından sonra bugüne kadar geçen süreçte, Nilüfer Kent Konseyi Uludağ Çalışma Grubu, Bakut, Doğader, Zirve Dağcılık Bursa Şubesi’nin katılımıyla Uludağ Hepimizin ve Uludağ’a Dokunma Platformları oluşmuştu. Bugün, bu bileşenler teleferik için kesilen ağaçların olduğu alanda bir doğa yürüyüşü yapmak ve ağaç kesilmeden teleferiğin gidebileceği bölgeyi kamuoyuna göstermek için bir aradayız.” dedi.

Uludağ’a ulaşımda teleferiğin yapılmasına karşı olmadıklarını anlatan Denizman, “50 senedir eski teleferiğin kullandığı Teferrüç- Sarıalan arasındaki yolu, yeni teleferik de kullandığı için buna hiçbir itirazımız olmadı. Oteller bölgesine gidecek yeni teleferiğin yolundaki, ağaç katliamına karşıyız ve bu projede Milli Parklar Kanunu yok sayılmıştır. Sarıalan’dan başlayıp Çobankaya bölgesine giden ve 5 senedir kullanılmayan eski telesiyej yolundan oteller bölgesine çok az zarar vererek teleferiği götürmek mümkündür” şeklide açıklama yaptı.

Açıklamanın ardından grup, Sarıalan’a yürüyüş düzenleyerek bölgede incelemelerde bulundu.


CİHAN