Doğaya 13 kızıl geyik bırakıldı

İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü'nün Belgrad ormanlarındaki Bahçeköy üretme çiftliklerinde yetiştirilen 13 geyik, kamyonlarla merkeze bağlı Gökdere köyünde Doğa Koruma ve Milli Parklar Gümüşhane Şube Müdürlüğünce oluşturulan 4 hektarlık alana getirildi.

Doğaya 13 kızıl geyik bırakıldı
03 Kasım 2013 Pazar 21:23 tarihinde eklendi, 2.285 kez okundu.
Burada köylülerin de yardımıyla etrafı çitle çevrilen alan bırakılan geyikler, adaptasyon sürecinin ardından takılacak olan çiplerle izlenecek. Geyikler daha sonra Köse Dağı mevkiine salınacak.
 
Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, İstanbul Bahçeköy üreme istasyonunda nakledilen geyiklerin geçmişte bu bölgede yaşayan kızıl geyik türü olduğunu belirtti. Geyik sayısının artacağını ifade eden Bulut, “Bu bölgede tekrar bu hayvanların yaşamasına imkan sağlayacağız.

Şu anda 13 adet geyiği bu bölgeye yerleştiriyoruz. Önce adaptasyon ünitemizde bir müddet bölgeye alıştıktan sonra buranın kapılarını açarak bu hayvanları Köse Dağı mevkisine bırakacağız. Hayvanların bu bölgede beslenme ile ilgili bir problemleri olmayacak. Ayrıca adaptasyon ünitesi içerisinde hayvanların hem suyu hem de yemleri bizim tarafımızdan karşılanacak.

Geyikler doğaya bırakıldıktan sonra çipler vasıtasıyla izlenecek. Bölgede hayvanların adaptasyonuna göre inşallah projenin devamı gelecek. Giresun ve Gümüşhane’de Doğu Karadeniz dağlarına Kızıl Geyikleri adapte edeceğiz” dedi.

DHA