Doğu bahara hasret

Doğu Anadolu Bölgesi'nin yüksek kesimlerinde, bahar mevsiminde etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. Kars'ın Sarıkamış ilçesinde kar kalınlığı 4 santimetreye ulaştı.

Doğu bahara hasret
22 Nisan 2011 Cuma 10:08 tarihinde eklendi, 1.340 kez okundu.

 

Erzurum Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde, yüksek kesimlerinde kar, kent merkezlerinde ise sağanak etkili oluyor. 
    
Kars'ın Sarıkamış ilçesinde sabah saatlerinde etkili olmaya başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Beyaz örtüyle kaplanan kent merkezinde kar kalınlığı 4, Bayraktepe Kayak Merkezi'nde ise 10 santimetre olarak ölçüldü. 
    
Kar yağışına hazırlıksız yakalanan öğrencilerin, okul yolunda yürümekte güçlük çektiği görüldü. Baharın habercisi rengarenk çiçekler kar örtüsünün altında kaldı. Vatandaşlar ise baharın gecikmesinden şikayetçi. 
    
Bölgede etkili olan kar yağışıyla birlikte hava sıcaklıklarında da önemli düşüş yaşandı. Gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları, Ardahan'da eksi 1, Kars'ta 2, Erzurum'da 3, Ağrı'da 4, Erzincan'da 7 ve Iğdır'da 10 derece olarak ölçüldü. 
    
Yetkililer, bölgede etkili olan sağanak ve kuvvetli rüzgar nedeniyle vatandaşların, çatı uçması, sel, su baskınları ve toprak kaymasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu. 
    
Bu arada, bölgede etkili olan karla karışık yağmur ve kar yağışının Çarşamba gününe kadar etkili olması bekleniyor