Doğudan batıya bütün dansların renkleri aynı sahnede

AVCILAR’da 8 ay süren kursların sonunda çeşitli dallarda eğitim gören gruplar, halaydan horona, zeybekten sirtakiye, Balkan ve Kafkas oyunlarına kadar değişik halk danslarını sergiledi. Türk Halk ve Sanat Müziği’nden klasik eserlerin de sunulduğu gecede gösteri beğeniyle izlendi.

Doğudan batıya bütün dansların renkleri aynı sahnede
29 Mayıs 2016 Pazar 11:04 tarihinde eklendi, 1.108 kez okundu.
Avcılar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Dans Eden Müzikler Nağmeleşen Danslar’ adı verilen müzik ve dans toplulukları gösterisi nedeniyle Barış Manço Kültür Merkezi (BMKM) tamamen doldu. ‘Yeniden Doğuş-Nefes’ adı verilen ‘Semazen’in de yer aldığı ilk bölümün ardından Ali Ekber Çiçek’in ‘Haydar Haydar’ isimli eserini BMKM Orkestra ve Korosu kareografi eşliğinde seslendirdi. Türk Halk Müziği sanatçısı Başak Tatlıbal, ‘Aziz Dostum’ isimli Azeri türküyü söyledi. Keman performansı ardından, Halay, Romansky Show, Kafkas oyunları ve Zeybek sergilendi. BMKM Korosu’nun Türk Sanat ve Türk Halk Müziği’nden klasik eserleri de dansların arasında sergilediği gösteride Flamenko’dan Balkan Dansları'na, Horon’a, Sirtaki’ye kadar değişik danslar uzun süre alkışlandı.
 
Müzik ve dans toplulukları gösterisinin sonunda tüm sanatçılar sahneye gelirken, izleyicilerle birlikte ‘Sefalar Getirdiniz’ şarkısını söyledi. Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, kent evlerinde Cumhuriyet dönemindeki ‘Halkevleri Enstitüsü’ anlayışı ile eğitim verildiğini, bu yıl 30 bin olan kursiyer sayısında gelecek yıl rekor kırılacağını anlatırken, “Avcılar Türkiye’ye, dünyaya sanatçı yetiştiren bir kent olacak” dedi.