Doğum gününde ölüme atladı

Liseli kız, doğum gününde adliye binasından ölüme atladı.

Doğum gününde ölüme atladı
01 Nisan 2013 Pazartesi 19:50 tarihinde eklendi, 1.615 kez okundu.

 

Mersin'de Salim Yılmaz Lisesi son sınıf öğrencisi 18 yaşındaki Seçil Yiğit, doğum gününde yaşadığı bunalım sonucu dilekçe vermek için gittiği adliye binasının 10'uncu katından atlayarak intihar etti. 
 
Olay, kısa bir süre önce hizmete giren 14 katlı yeni Adliye Sarayı'nda saat 14.30'da meydana geldi. Seçil Yiğit, Bir şikayetle ilgili dilekçe vermek için gittiği adliye binasının 10'ncu kat penceresinden kendini boşluğa bıraktı. Yaklaşık 40 metreden çim zemine düşen genç kız, kanlar içinde kaldı. Olay yerine gelen ambulansla Adliye Sarayı'nın yakınındaki Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Seçil Yiğit, yaşamını yitirdi. 
 
İNTİHAR EDİYORUM 
 
Olayla ilgili yapılan soruşturmada, genç kızın annesi Hacer ile babası Bayram Ali Yiğit'in uzun yıllar önce ayrıldığı ve annesinin Amerika'da yaşadığı belirlendi. Seçil Yiğit'in geçen yıla kadar babaannesi Havva Yiğit'in yanında kaldığı ve babaannesinin 1 yıl önce ölümüyle yalnız yaşamaya başladığı belirtilirken, genç kızın cebinde, 'İntihar ediyorum' notu bulundu.

Genç kızın, 28 Mart'ta Kazım Koyuncu'nun, 'İşte Gidiyorum' parçasını sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı ortaya çıktı. Bir süre, Yenişehir Tiyatrosu Altan Erkekli Sahnesi'nde tiyatro eğitimi aldığı öğrenilen genç kızın, arkadaşlarına bugün okula gelmeyeceğini, sabah Tarsus'ta babaannesinin mezarını ziyarete gideceğini söylediği kaydedildi. 
 
OLAY YERİ CEP TELEFONUNDA 
 
Bu arada, olay yerinden geçen bir vatandaş tarafından cep telefonu ile görüntü çekildi. Yerde kanlar içinde kalan genç kıza sağlık görevlileri müdahale edip, sedye ile ambulansa taşırken yaşanan panik anı cep telefonunun kamerasına yansıdı. Yaklaşık 3 ay önce hizmete açılan adliye binasında yaşanan ikinci intihar olayı ile dikkatler, binanın güvenlik boyutuna çekildi. Olayla ilgili soruşturma cumhuriyet savcılığınca çok yönlü sürdürülüyor.

DHA