Doğum sancısı uçağı indirdi

Emirates Havayolları'nın Varşova-Dubai seferini yapan yolcu uçağında seyahat eden hamile Güney Koreli bir kadının doğum sancısı tutunca uçak, İstanbul Atatürk Havalimanı'na acil iniş yaptı.

Doğum sancısı uçağı indirdi
09 Temmuz 2013 Salı 19:58 tarihinde eklendi.

Güney Kore vatandaşı Kim Jung Hwa adlı hamile yolcu, Emirates Havayolları'nın Varşova-Dubai seferini yapan Airbus 330 tipi yolcu uçağında Ukraynalı eşi Marko ve bir çocuğu ile seyahat ederken doğum sancısı tuttu.

Dubai aktarmalı Seul'e gidecek Güney Koreli yolcunun Türkiye hava sahasında doğum sancısı tutunca ilk müdahaleyi kabin görevlileri yaptı. Sancıları geçmeyen yolcu ile ilgili kokpit ekibi de bilgilendirildi. Bunun üzerine İstanbul Atatürk Havalimanı Uçuş Kontrol Kulesi ile bağlantıya geçen uçağın kaptan pilotu acil iniş istedi.

Uçağın acil inişi için havalimanı pistinde kalkışlar durdurulurken saat 18.40'da Atatürk Havalimanı'na inen uçaktaki Güney Koreli hamile yolcuya uçak içinde PortClinic sağlık ekipleri müdahale yaptı. Hamile yolcuyu İstanbul'da bırakan Emirates uçağı, yakıt ikmali yaptıktan sonra Dubai'ye gitmek üzere havalandı.


CİHAN