Doğum sancısına Mehmetçik yetişti

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi kırsalında, hayvanlarını yaylaya çıkaran ailenin hamile kızı 20 yaşındaki Gurbet Balica doğum sancıları başlayınca yardım istenen jandarma, 1'i Sikorsky, 2'si Kobra olmak üzere 3 helikopter kaldırdı.

Doğum sancısına Mehmetçik yetişti
23 Haziran 2013 Pazar 20:11 tarihinde eklendi, 1.536 kez okundu.
Beytüşşebap'a bağlı Mezra Beldesi'nde yaşayan ve hayvanlarını yaylaya çıkarın Balica ailesinden 20 yaşındaki Gurbet Balica'nın bugün doğum sancısı başladı. Babası Muhittin Balica durumu askeri yetkililere bildirerek yardım talebinde bulundu. 
 
Mezra Beldesi Kelkit Tepe mevkiinde oldukları bilgisi veren Muhittin Balica'nın talebi doğrultusunda, Şırnak 23'ncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan 2 kobra ile jandarma özel harekat timleri eşliğindeki Skorskiy helikopter, doğum sancısı çeken Gurbet Balica'yı almak için havalandı. 
 
Yaklaşık 3 bin rakımda bulunan Mezra Dağları'na zorlu iniş yapan Skorskiy helikopteri, iniş yapana kadar Gurbet Balica doğum yaptı. Sikorsky helikoptere doğum yapan anne, bebeği ve yakınlarını alınırken, 2 kobra ve jandarma harekat timleri de sıkı güvenlik önlemi aldı.
 
Şırnak 23'ncü Sınır Jandarma Tümen Komutanlığı'na inen helikopterden alınan Gurbet Balica ve bebeği burada bekletilen ambulans ile Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Gurbet Balica ve bebeğinin durumunun iyi olduğu belirtildi.
 
Muhittin Balica, askeri yetkililere teşekkür ederek, "Bizi Beytüşşebap Mezra Dağları'nın en yüksek tepesinden aldılar. Yaylaya çıkmıştık. Şırnak İdil İlçesi'nde ikamet ediyoruz. Kızım kardeşimin gelinidir. Telefonla irtibata geçtik. Bizi Beytüşşebap Mezra Beldesi Kelkit Tepesi'nden aldılar. Helikopter iniş yaparken doğum gerçekleşti. Bizi aldıkları noktada 5-6 metre kar vardı. Helikopter bizi Şırnak'a getirdi. Bizi bu zor durumdan kurtaran yetkililerin hepsine çok teşekkür ediyorum. Helikopter ile gelenlerin hepsine çok teşekkür ediyorum" dedi.

DHA