Doğuş Lacivert’le balığa çıktı!

Restoran işinin hızlı yatırımcısı Doğuş grubu, İstanbul’un en lüks balık mekânlarından Lacıvert’in yüzde 75’ini satın aldı. Hisselerini satan Fehmi Yaşar, sahibi olduğu Hayal Kahvesi’ni büyütecek

Doğuş Lacivertle balığa çıktı!
22 Mayıs 2013 Çarşamba 09:05 tarihinde eklendi, 1.167 kez okundu.

Yeme-içme sektöründe birbiri ardına gerçekleştirdiği satın almalarla gündeme gelen Doğuş Holding, yeni bir alıma daha imza attı.

 
Daha önce et, Uzakdoğu ve üst kaliteye işaret eden “fine dining” restoranlara yatırım yapan grup şimdi de İstanbul’un Bogaz’daki favori mekanlarından Lacivert’in yüzde 75’ini satın alarak balık restoranına sahip oldu.
 
Restoranın ortaklarından Fehmi Yaşar’ın, bütün hisselerini devrederken diğer ortağı Önder Köse’nin ise yüzde 25 ile restoranın yönetiminde kalacağı belirtiliyor.
 
Fehmi Yaşar’ın, Lacivert’ten sonra sahibi olduğu Hayal Kahvesi zincirinin büyümesine odaklanacağı ifade ediliyor. Yaşar’ın önümüzdeki dönemde Kuşadası, Mersin ve Gaziantep’te yeni Hayal Kahvesi şubeleri açacağı belirtiliyor.
 
Grupta neler var?
Doğuş Grubu, Mart 2012’de, eğlence, yeme-içme sektöründe hizmet vermek amacıyla “D.ream” adıyla bir şirket kurdu. D.ream adlı şirketin bünyesinde bugün, Nusr-et Steakhouse, Kiva, Armani Ristorante, Go Mongo ve GQ Bar Restoran gibi markalar bulunuyor.
 
D.ream ayrıca, İstanbul Doors Grubu’yla da ortaklık yapmıştı. Ortaklık anlaşmasıyla birlikte D.ream, İstanbul Doors Grubu ortaklarından International Restaurant Group’un hisselerinin tamamı ve kurucu ortakların hisselerinin bir kısmını alarak şirketin yüzde 74.25’lik hissesine sahip olmuştu.
 
1993 yılında Da Mario ile yeme-içme ve eğlence sektörüne giriş yapan İstanbul Doors Grubu’nun bünyesinde farklı konseptlerde 20 marka bulunuyor.
 
Bunlar arasında Vogue, Anjelique, Kitchenette, Gina, Ajia, Zuma, Mama, Carlotta, Poupon, Ca’d’oro, Gigi, Foodist Catering, Tom Aikens Restaurant, Tom’s Kitchen, Tom’s Deli, Raika ve Wanna Pop var. Ortaklıkla birlikte bu markalar D.ream şirketinin bünyesine katılmış oldu.
 
Uluslararası ortaklık
D.ream hızlı atılım içine girdiği dönemde uluslararası bir grupla da ortaklığa gitti. Zuma ve Roka gibi restoran markaların sahibi olan Azumi Group’un hisselerinin yüzde 50’sini alan D.ream, bu restoranları yeni uluslararası pazarlara açmayı ve yeni marka ve konseptler geliştirmeyi hedefliyor.
 
‘Boğaz’ı kapatıyor!
 
* Son olarak Galataport İhalesi’ni kazanan Doğuş Grubu’nun, yaptığı yatırımlarla İstanbul Boğazı’ndaki mekan sayısı da artıyor.
* Galataport ile İstanbul Salıpazarı Kruvaziyer Limanı’nın sahibi olan Doğuş, Lacivert ile Anadolu Hisarı, Zuma ve Anjelique ile Ortaköy, Mama ile Rumeli Hisarı, Ajia ile Kanlıca, Kitchenette ile Bebek’teki yerini aldı.
* Doğuş Grubu ayrıca Ortaköy’deki Reina’nın bulunduğu arazinin de sahibi.
Bu yıl Reina’nın kira sözleşmesi bitiyor. Grubun önümüzdeki dönemde Reina arazisinde işletmesinin kendisinin üstleneceği özel bir mekan açacağı belirtiliyor.

Milliyet