Doğuş'tan dev ortaklık

Doğuş Grubu, spor, moda ve eğlence şirketi IMG Worldwide ile ortaklık anlaşması imzaladı. Nadal, Federer, Sharapova gibi dünyaca ünlü sporcuların temsil haklarını elinde bulunduran IMG, FA Cup'ın da organizasyonunu yürütüyor.

Doğuştan dev ortaklık
21 Mayıs 2012 Pazartesi 14:56 tarihinde eklendi, 1.112 kez okundu.

 

Doğuş Grubu, spor, moda ve eğlence şirketi IMG Worldwide ile ortaklık anlaşması imzaladı.
 
Yüzde 50-50 ortaklıkla kurulacak şirketin adı IMG Doğuş olarak belirlendi. Ortaklık Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan ve Özbekistan'da da faaliyet gösterebilecek.
 
Ortaklığın yapacağı olası projeler arasında spor akademisi, kamplar ve kliniklerin kurulması, stadyum veya performans merkezleri inşa edilip işletilmesi ve çeşitli spor dallarında medya ve sponsorluk hakları temsilcilikleri kurulması bulunuyor.
 
İstanbul'da düzenlenen törende konuşan IMG Başkanı Michael Dolan şunları söyledi: "Çok istekliyiz, çok heyecanlıyız. Ortaklığı TV yayın haklarıyla Türkiye'nin en başarılı şirketlerinden biriyle gerçekleştirmek istiyoruz. Spora karşı dünyada da çok büyük bir iştah artışı var. Türkiye'de de çok büyük fırsatlar olduğunu düşünüyorum. Ferit Bey ve ben burada bir akademi kurup kuramamaktan bahsettik, biz bu fırsattan mutluluk duyuyoruz. Sporda hedefimiz Türkiye'de de yüksek profilli organizasyonlar oluşturmak."
 
'SPOR OKULU KURMAYI HEDEFLİYORUZ'
Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk de yaptığı konuşmada şunları kaydetti: "Spor ve moda dünyasında ne varsa bunu getirecek bir beraberliği sizlerle paylaşmak üzere buradayız. Türkiye ekonomisine maksimum fayda sağlayabilecek bir projenin imzasını atmak üzere buradayız. Doğuş her zaman yenilikçi yaklaşım benimseyerek, dünya lideri gruplarla işbirliği yaparak mevcut duruşunu güçlendirdi. IMG ile imzalanan anlaşma da Doğuş geleneğinin devamı niteliğindedir. Spor ve moda alanındaki her projesi başarı hikayesi olan IMG ile ortaklığımız Türkiye için önemli. Ortaklık yeni bir renk katacak sektörün başlangıcı oluyor. Birçok spor projesine, kulübe yaptığımız desteği Türk sporuna yeni bir kapıyı açmak istiyoruz. Türkiye'nin her bölgesinden sporcular yetiştirilmesi konusunda tam teçhizatlı bir spor okulu kurmayı hedefliyoruz. Türkiye'yi uluslararası arenada başarıyla temsil edebilecek yepyeni bir yapıyı IMG ortaklığıyla oluşturmayı hedefliyoruz.
 
'TÜRKİYE'NİN BİR YERE GELDİĞİNE ŞAHİT OLUYORUZ'
Doğuş-IMG ortaklığı Türkiye'nin sosyo-ekonomik önemini vurgulaması açısından da önemli. Türkiye'nin belli bir yere geldiğine şahit oluyoruz. IMG'nin Brezilya, Hindistan ve Çin'in yanı sıra Türkiye'de grubumuzla işbirliği yapması gurur verici. IMG bugün Türkiye'ye geliyorsa, niye 10-15 yıl önce gelmemiş bunu iyi irdelememiz lazım. IMG 30'dan fazla ülkede spor, moda ve medya alanında faaliyet gösteren şirket. IMG College denilen pazarlama ve medya hakları konusunda lider şirket. Hindistan'da, Brezilya'da, Çin'de ortaklıkları var. IMG Medya dünyanın en büyük spor programı üreten kurum. Florida'da 400 bin metrekare alanda müthiş spor akademileri var. 60 tenis kortu, 6 futbol sahası, sporcu yetiştiren merkeziyle, oteliyle inanılmaz bir kompleks. Niye bu Türkiye'de olmasın. Türkiye'nin etrafındaki komşuların da çocuklarını göndereceği ve sporcu yetiştireceği bir mekanı da açacağız.
 
NADAL, FEDERER, SHARAPOVA...
FA Cup organizasyonundan tutun da, Wembley Stadı'nın pazarlaması, fashion week'ler... Teniste Nadal, Federer, Sharapova hakları temsil edilen isimler arasında. Wimbledon turnuvası da var, saya saya bitiremiyorum. Hepimize hayırlı olsun."
 
ÖNEMLİ TURNUVALARIN YAYIN HAKLARI
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şahenk, Türkiye'de yapılacak turnuvaların televizyon haklarını alacaklarını belirterek, "Nasıl bugün dizilerimiz satılıyorsa, Türkiye'nin kendine özel turnuvalarını ve bu tip sportif faaliyetlerini hem Türkiye, hem yurtdışına satmayı planlıyoruz" dedi.
 
7-14 YAŞINDAKİ ÇOCUKLARA TEST
Şahenk, Ayhan Şahenk Vakfı'yla beraber bir-iki sene içinde 7-14 yaşındaki 5 bin çocuğu testlere tabi tutup, başarılı olabilecekleri sporu belirleyeceklerini ifade etti.
 
'YÜZLERCE ARDA'LAR OLSUN'
Şahenk, "3.5-4 milyon Türk vatandaşının yaşadığı Almanya'dan yetişen üç Türk Real Madrid'de. 75 milyon nüfusun yarısının 29 yaşın altında olduğu, Türkiye'nin gururu olacak gençlerimiz var. Arda Türk bayrağıyla kupayı kaldırırken gözlerim yaşardı, yüzlerce Arda'lar olsun" diyerek sözlerini tamamladı.
 
Kate Moss, Heidi Klum, Taylor Swift, Roger Federer, Maria Sharapova, Raphael Nadal gibi dünyada moda, eğlence ve spor alanlarında en önde gelen isimlerin temsilciliğini üstlenen, aynı zamanda Premier Football League’in içeriği ile ilgili uluslararası yayınlar yapan, 40 yılı aşkın süredir Wimbledon Tenis Şampiyonalarını düzenleyen, FIFA Futbol Mundial, NFL, New York Maratonu gibi dev organizasyonlara imza atan, ünlü Wembley Stadı’nı uzun yıllardan beri yöneten IMG’nin Türkiye’deki girişimi, başarılı ortaklarla birlikte küresel etkinliğini artırmaya yönelik stratejisinin önemli halkalarından birini oluşturuyor.

NTV