Doktor adayına saldırı kınandı

Manisa Tabip Odası, Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Hafsa Sultan Hastanesi'nde, intörn doktor olarak görev yapan 26 yaşındaki U.K.'nin bir hasta yakını tarafından darp edildiği saldırıyı kınadı.

Doktor adayına saldırı kınandı
25 Ocak 2013 Cuma 20:35 tarihinde eklendi, 1.086 kez okundu.

 

Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi önündeki basın açıklamasına Manisa Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Semin Ayhan, Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Şahut Duran ve Dr. Derya Pekbayık ile hastanede görevli, doktor, hemşire ve sağlık çalışanları ile intörn doktorlar katıldı. Basın açıklamasını okuyan Manisa Tabip Odası Yönetim kurulu Üyesi Dr. Derya Pekbayık, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarını haber etmekten, takip etmekten yorulduklarını belirterek, "Ancak, şiddet uygulayanlar ve buna sebep olanlar yorulmuyor. Bu sefer şiddet maalesef bir intörn doktorumuza kadar dayandı. 4 gün önce öğrenim gördüğü ve mesleği öğrenmeye çalıştığı Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Hafsa Sultan Hastanesi acil serviste intörn doktorumuz U.K,, kan aldığı bir çocuk hastanın ağlamasını üzerine babası M.Ö. tarafından hakarete maruz kalıp, darp sonucu burnu kırıldı. Doktor ve aile karşılıklı olarak birbirlerinden davacı oldu. Yine aynı hafta içinde Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Hematoloji bölümünde ziyaret saatleri dışında servise girmelerine izin verilmeyen polis ve uzman çavuş tarafından 4 sağlık çalışanı darp edildi. Bir hemşire koridorda saçlarından sürüklendi. Bunlar sadece basına yansıyanlar. Tarafı olmakla birlikte, biliyoruz ki her gün acil servisler başta olmak üzere hastanelerin her kesiminde sağlık çalışanları hakarete ve şiddete maruz kalmaktadır. Bu saldırıları kınıyoruz. Ne acıdır ki Sağlık Bakanlığı, bu konuda bilgi sahibi olmasına ve de bu konuda genelgeler yayınlamasına rağmen şu ana kadar hiçbir sağlık çalışanına destek vermemiştir" dedi.
 
Mesleklerini, hastalarına öncelik vererek güven içinde ve huzurla yapmak istediklerini vurgulayan Pekbayık, bu çalışma koşullarının sağlanması için başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere tüm tarafları hoşgörüye, bilimselliğe ve toplum yararı gözetmeye çağırdıklarını kaydetti. Açıklamanın ardından, bir süre alkışlı protestoda bulunan grup, olaysız şekilde dağıldı.

DHA