Doktor Ölüm hayatını kaybetti

“Doktor Ölüm” lakabıyla anılan Ermeni asıllı ABD'li doktor Jack Kevorkian hayatını kaybetti. Kevorkian’ın zatürre ve böbrek sorunları nedeniyle hastanede tedavi gördüğü bildirilmişti.

Doktor Ölüm hayatını kaybetti
03 Haziran 2011 Cuma 16:49 tarihinde eklendi, 1.888 kez okundu.

 

Kevorkian’ın yakın dostu ve tanınmış avukat Mayer Morganroth, “Doktor Ölüm”ün bugün yerel saatle 2:30 sularında Michigan’da bulunan William Beaumont Hastanesi’nde öldüğünü söyledi.
 
Morganroth, Kevorkian’ın ölüm sebebinin resmi olarak açıklanmadığını ancak akciğerindeki bir kan pıhtısından kaynaklandığının tahmin edildiğini söyledi.
 
Hastaların ölümüne yardımcı olduğu gerekçesiyle ikinci derecede cinayet suçundan hapis cezasına çarptırılan Kevorkian, Michigan eyaletindeki bir hapishanede 8 yıl yattıktan sonra 2007 yılında tahliye edilmişti.
 
AL PACINO CANLANDIRMIŞTI
 
Ailesi, Birinci Dünya Savaşı sırasında Anadolu'dan önce Fransa'ya ardından da ABD'ye göç eden Kevorkian'ın hayatı, 2010 yapımı "You Don't Know Jack" filmiyle beyaz perdeye aktarılmıştı. Filmde Kevorkian'ı canlandıran ünlü aktör Al Pacino, bu rolüyle Altın Küre kazanmıştı.
 
Ötanaziyi bir insan hakkı olarak savunan ve en az 130 hastanın ölümüne yardımcı olduğunu iddia eden Kevorkian, hüküm giymeden önce Hürriyet New York temsilcisi Doğan Uluç'a röportaj vermiş ve "Bana 'Ölüm Doktoru' demelerinden memnunum. Yaşamak istemeyen ağır hastaların ıstırabına son vermek suç mu?" demişti.