Doktorlar sandık başına gidiyor

Türkiye'nin en büyük tabip odası olan İstanbul Tabip Odası ve yine Diş Hekimleri Birliği'ne bağlı en kalabalık oda olan, İstanbul Diş Hekimleri Odası üyeleri bu pazar İstanbul'da seçime gidiyor. İki odanın toplam 36 bin üyesi bulunuyor.

Doktorlar sandık başına gidiyor
26 Nisan 2012 Perşembe 14:08 tarihinde eklendi, 1.186 kez okundu.

 

30 bin üyesi ile en kalabalık tabip odası olan ve ülkedeki hekimlerin yüzde 25’i ile sunulan sağlık hizmetinin önemli bir bölümünü gerçekleştiren İstanbul Tabip Odası seçimleri pazar günü gerçekleşecek. 28 Nisan’da Genel Kurul toplanacak ve 29 Nisan Pazar günü yapılacak seçimlerle sona erecek.
 
Genel Kurul İstanbul Tabip Odası Cağaloğlu binasında, seçim ise Sultanahmet Endüstri Meslek Lisesi ile Sultanahmet Ticaret Meslek Lisesi'nde yapılacak.
 
Seçimlerde şu an oda  yönetiminde olan "Demokratik Katılım Grubu" ile "Sağlıkta Birlik Grubu" ve "Özgür Hekim Grubu" yarışacak.
 
DİŞ HEKİMLERİ DE SEÇİMDE
 
İstanbul Tabip Odası ile aynı gün İstanbul Diş Hekimleri Odası (İDO) da seçime gidiyor. İDO Diş hekimlerine bağlı 33 odanın içinde en 6564 üyesi ile en kalabalık oda durumunda.
 
28 Nisan Cumartesi günü İstanbul Teknik Üniversitesi Vakfı Sosyal Tesisleri'nde yapılacak Genel Kurul toplantısının ardından, 29 Nisan 2012'de yine İstanbul Teknik Üniversitesi'nde seçimler gerçekleştirilecek. İDO'da ise "Birlik Grubu", "Demokratik Katılım Grubu", "Önceki Hekim Grubu" ile "İdealist Grup" yarışacak.
 
Seçim sonrası 13. dönem yönetimi belirlenecek.