Doktorlardan 'darp' nöbeti!

İzmir'deki Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi çalışanları, tedavi gören annesi N.T.'yi kaybeden U.T. tarafından darp edilen doktorlar Nazenin Hasanzade ve Anıl Gürkan'a destek vermek ve yaşanan şiddeti protesto etmek için bahçede nöbet tuttu.

Doktorlardan darp nöbeti!
29 Mart 2013 Cuma 09:10 tarihinde eklendi.

Yaklaşık 30 kişi meşaleler ve yanlarında getirdikleri pankartlarla hastanelerde meydana gelen şiddet olayına tepki gösterdi. Grup adına açıklama yapan Asistan temsilcisi Anıl Tanburoğlu, Türkiye genelinde bugün 7 sağlık çalışanın şiddete maruz kaldığını belirtti. Tanburoğlu,"Bugün kendi servisimde 45 dakika müdahale ettiğim hastanın vefat etmesinden sonra bu olaylar başımıza geldi. Durdurulamaz şekilde küfürlerle İranlı kadın doktor arkadaşımızı darp etti. 

 
Sonrasında ise bu olayı gerçekleştiren kişi savcı talimatıyla serbest bırakıldı. O kişi gelip cenazesini alıp gitti. Biz bugün nöroloji servisi ve diğer servislerin desteğiyle şiddet meselesinde durmayacağımızı ve susmayacağımızı en azından şiddet uğrayan arkadaşlarımızın korunması için şiddet gösteren kişilerin tutuklanmasını talep ediyoruz. Savcının bu olayı basit bir şekilde görüp serbest bırakması bizim güvenliğimizi tehdit etmektedir. Bunu da yarın Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi olarak greve çıkacağız. Bu şiddet olayı geri dönülemez boyuta gelmiştir. Hukuki önlemler alınana kadar mücadele etmemiz zorunludur" diye konuştu.
 
'TOPUKLARINA SIKARDIM'
 
Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aydın Şanlı, "6 ay önce bugünkü saldırıyı gerçekleştiren şahsın annesini ameliyat ettim. Dünyada sadece 13, Avrupa'da sadece 7 merkezde, Doğu Avrupa, Asya ve Kıta Rusya'sında sadece Türkiye'nin akredite olduğu tek cerrah olarak ben ameliyat ettim. Bugünkü yaşanan olayla Türkiye'deki sağlık sisteminin geldiği son noktadır. Bugün burada ölümle tehdit edilen ben, isterdim ki tıp fakültesi kimliğimi göstereyim. Ancak silah ruhsatımı gösteriyorum. 45 yaşında olan ben, 11 yaşından beri yatılı okullarda okuyarak ülkenin en güzide hastanesi olan Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde Doçent olmuş adamım. Yakında Profesör olacağım. Bugünkü saldırıyı gerçekleştiren zanlı, eğer benle denk gelseydi yanlış adamdım. Ve ben maalesef hayatımın 28 yılını bu işe adamış bir insan olarak, onun topuklarına sıkardım" dedi.

DHA