Doktorların askerlik isyanı

Türk Sağlık-Sen, doktorların ve sağlık çalışanlarının askerlik hizmetlerini, hastanelerde yapması için Milli Savunma Bakanlığı'na başvurdu.

Doktorların askerlik isyanı
05 Ocak 2011 Çarşamba 11:17 tarihinde eklendi, 1.360 kez okundu.

Türk Sağlık-Sen'in açıklamasına göre, Genel Başkan Önder Kahveci imzasıyla yapılan başvuruda, Türkiye'de doktor ve sağlık çalışanı açığı olduğu belirtilerek, bu açığın zaman zaman Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından da dile getirildiği kaydedildi.

Başvuruda, sağlık hizmetlerinin yaygınlaştırılması, doktor ve sağlık çalışanı eksiğinin azaltılması için doktorların ve diğer sağlık çalışanlarının askerlik sürelerinin kısaltılarak, eleman temininde güçlük çekilen illerdeki kamu sağlık kurumlarında askerlik görevlerini yapmalarını sağlamak üzere Askerlik Kanunu'nda düzenleme yapılması istendi.

Kahveci, sendikanın yaptığı başvuruyla ilgili değerlendirmesinde, ülkedeki doktor ve sağlık çalışanı eksiğini gidermenin en iyi yolunun, öz kaynakların planlı bir şekilde kullanılması olduğuna dikkati çekerek, “Umarız iktidar bu konuda hassasiyet göstererek başvurumuzu değerlendirir ve olumlu bir karar alır. Doktorlara ve sağlık çalışanlarına bu imkan verilirse millet ve devlet için önemli bir hizmet gerçekleştirilmiş olur” ifadesini kullandı.