Dokunmadan algılayan telefon

Sony'nin yeni telefonu Xperia Sola parmağınızı ekran dokunmadan algılayarak internet sayfalarında dolaşmanızı sağlıyor.

Dokunmadan algılayan telefon
14 Mart 2012 Çarşamba 15:11 tarihinde eklendi.

 

Sony, Ericsson olmadan devam ettiği Xperia serisine Xperia Sola’yı ekledi. 3,7 inçlik ekranıyla Sony Xperia Sola daha önce satışa sunulan 3,5 inçlik Xperia U ile 4 inçlik Xperia P modeli arasında kalıyor.
 
Android 2.3 işletim sistemini kullanan cihaz, 1 GHz hızında çift çekirdekli NovaThor işlemci, 854×480 çözünürlük sunan 3,7 inçlik TFT LCD ekran, 512 MB RAM ve 8 GB dahili hafızaya sahip. MicroSD kart yuvası sayesinde hafızası 32 GB’a kadar artırılabiliyor. 5 megapiksel çözünürlük sunan kamerası ile 720p HD videolar çekebileceğiniz Sola, Wi-Fi, Bluetooth, aGPS, DLNA ve NFC teknolojisini destekliyor.
 
107 gram ağırlığındaki telefon yalnızca 9,9 mm inceliğinde ve 6 saate kadar konuşma süresi, 475 saate kadar bekleme süresi, 40 saate kadar müzik dinleme ve 6 saate kadar video izleyebilme olanağı tanıyor.
 
PARMAĞINIZI YAKLAŞTIRMANIZ YETERLİ 
Log'un haberine göre; Sony Xperia Sola ile tanıtılan yeni bir özellik de floating touch teknolojisi. İnternet sayfalarında kullanabileceğiniz bu teknoloji sayesinde, parmağınız, ekran üzerindeki algılayıcı tarafından ekrana dokunmadan algılanarak fare imleci görevi görüyor ve satırlar arasında dolaşmanızı sağlıyor. Yalnızca seçim yapmak istediğinizde dokunma özelliğini kullanıyorsunuz.
 
Android 2.3 sürümüyle satışa sunulacak telefonun Android 4.0 Ice Cream Sandwich güncellemesinin yazın çıkması bekleniyor. Kırmızı, beyaz ve siyah renk seçenekleriyle satışa sunulacak Xperia Sola’nın çıkış tarihi ve fiyatı hakkında net bir bilgi bulunmuyor.