"Dokunulmazlıkları kaldırılmasın"

Galip Ensarioğlu, dokunulmazlıkların kaldırılmasına tümden karşı olduğunu belirterek "BDP'liler çok daha fazlasını hak etseler dahi sonuçlarını düşünmeliyiz. Bu hesabın sandıkta görülmesi lazım" dedi.

Dokunulmazlıkları kaldırılmasın
03 Aralık 2012 Pazartesi 14:06 tarihinde eklendi.

BDP'li 9 milletvekili ile bağımsız milletvekili Aysel Tuğluk hakkındaki fezlekeler Meclis'te. AK Parti içinde bazı isimler dokulmazlıkların kaldırılmasına karşı çıkıyor.

 
Dokunulmazlıkların kaldırılmasına karşı çıkan isimlerden AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, NTV canlı yayınında soruları yanıtladı.
 
Konunun sıradan bir karar ve mesele olmadığını belirten Ensarioğlu, "1994’te ciddi anlamda tahribat yaratan ve hala hafızalardan silinmeyen görüntülere sebep olan Meclis'te dokunulmazlıkların kaldırılması toplumda ayrışma yarattı" diye konuştu.
 
Ensarioğlu, açıklamalarının partide "çatışma", "ayrışma", "bayrak açma", "isyan" gibi yansıtıldığını asla böyle bir kasıtlarının olmadığını söyledi.
 
Yüzde 50 oy almış, toplumun farklı kesimlerini temsil eden bir parti olduklarını belirten Ensarioğlu, doğruyu bulmaya çalıştıklarını belirtti.
 
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Konuyu iki açıdan değerlendiriyorum. Birincisi, dokunulmazlıkların tümden kaldırılmasına karşıyım. Çünkü yasama görevi yürüten milletvekilleri, görevlerini sürdürürken herhangi bir endişe, kaygı olmadan, kendilerini özgür hissetmelidirler. Suç işlemişseniz zaten döneminiz bittikten sonra yargılamanız devam ediyor.
 
Özelde, 1994’ün kötü tecrübesinin izi silinmemişken, bu şahısların sanki etnik kimliklerinden dolayı böyle bir muameleye tabi tutulmaları gibi bir his vatandaşta oluşursa bu topluma zarar verir. Yoksa bu arkadaşların kucaklaşma görüntüleri ve bu görüntülerin yarattığı infial belki çok daha fazlasını hak ediyor. Ölümlerin, çatışmaların yaşandığı dönemde o görüntünün verilmesi hem toplumu geren hem kendilerini inkar eden görüntülerdir.
 
Bu hesabın sandıkta görülmesi lazım. Çok daha fazlasını hak etseler dahi sonuçlarını düşünmemiz lazım. Hem hukuki hem siyasi sonuçları vardır. Siyasi sonuçları ülkede daha çok tahribat yaratacaksa bunun siyasi sonuçlarını hesap etmek gerekir.
 
Siyasetin alanını daraltırsanız şiddete prim vermiş olursunuz. Dokunulmazlıkların kaldırılması örgüte güç verir."

NTV