Dolandırıcıların son kurbanı ünlü profesör oldu

Hazırladığı diyet programları ile tanınan Prof. Dr. Canan Karatay, kendilerini telefonda polis süsü veren dolandırıcılara 50 bin dolar ve 10 bin lirasını kaptırdı.

Dolandırıcıların son kurbanı ünlü profesör oldu
31 Ekim 2013 Perşembe 16:26 tarihinde eklendi.
Tesadüf sonucu dolandırıcılar yakalanırken, Prof. Dr. Canan Karatay'ın parası da kurtarıldı. 
 
Dün öğle saatlerinde Prof. Dr. Karatay'ı cep telefonundan arayan dolandırıcılar, hattının ve hesabının terör örgütü yandaşlarının eline geçtiğini belirterek soruşturma açıldığını söyledi. Hesaplarının emniyet birimlerinin kontrolünde olduğunu ileri süren dolandırıcılar, bankadaki bütün parasını çekip, dolandırıcıların yakalanması için bırakacağı bir yer söyledi.
 
Söylenenleri harfiyen yerine getiren Prof. Dr. Canan Karatay, poşete doldurduğu 50 bin dolar ile 10 bin TL'yi, Kadıköy'de bir alışveriş merkezinin girişinde bulunan çöp kutusuna bırakıp hızla uzaklaşırken, iki kişi parayı alıp taksiye bindi. Ancak başka bir nedenle dolandırıcıların peşinde olan Adana Emniyet Müdürlüğü'nün Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, İstanbul Polisi'ne bu gelişme ilgi ilgili bilgi verdi. 
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, taksiye binen 2 dolandırıcıyı para ile birlikte yakaladı. Gözaltına alınan zanlıların sorgusu sürerken, polisin ifadeye çağırdığı Prof.Dr. Canan Karatay, dolandırıldığını Asayiş Şubesi'ne gelince öğrendi.