Dolar yükseldi, ikinci el hareketlendi

DÖVİZDEKİ yükselişin sıfır otomobil fiyatlarına yansıması nedeniyle ikinci el otomobil piyasası hareketlendi.

Dolar yükseldi, ikinci el hareketlendi
03 Ekim 2015 Cumartesi 12:23 tarihinde eklendi.
DÖVİZDEKİ yükselişin sıfır otomobil fiyatlarına yansıması nedeniyle ikinci el otomobil piyasası hareketlendi. İkinci el araç fiyatlarında artış az olsa da galericiler satışlardan memnun. Galericiler Sitelerini dolaşanlar ise ikinci el fiyatlarını da yüksek buldu.
 
İzmit'teki Galericileri Sitesi'ndeki işyeri sahipleri, geçen Kurban Bayramı öncesi döviz fiyatlarındaki arıtışın sıfır otomobillere yansıması nedeniyle buradaki satışlarında hareketlenme olduğunu ancak, bayram sonra birkaç gün satış yapamadıklarını söyledi. İşyeri sahipleri son iki günde piyasanın yeniden hareketlendiğini, satışlardan memnun olduklarını belirtti. Aynı zamanda Türkiye Odalar Borsalar Birliği Ticaret Meclisi Üyesi olan İzmit Galericiler Sitesi Yöneticisi Fahrettin Batı, "Şu anda dolar artışı nedeniyle sıfır kilometre araç satışlarında bir azalma var. Bu da ikinci el araca yansıyor. İşlerimiz şu anda iyi. Geçtiğimiz ay başlayan hareketlilik devam ediyor" dedi. 
 
"VATANDAŞ ARAÇ ALIP SATARKEN DİKKATLİ OLMALI"
 
Son günlerde otomobil alım- satımlarında birçok kişinin dolandırıldığına yönelik haberler çıktığını belirten Fahrettin Batı, bu konuda şu uyarılarda bulundu:
 
"Biz pazar kültürünü toplum üzerinden hala atamadık. İnsanlar oto pazarları, internet siteleri, sokak aralarında ya da 'tandığımın arabası' diyerek hiç araştırmadan dikkat etmeden ya da biraz ucuz gördüğü için satan kişinin hızlı hareketine kanarak dolandırılıyor. İnsanlar öncelikle araçlarını sattıkları kişilere muhakkak araç devirlerini verecek. Devirlerini vermeden önce banka hesaplarında mutlaka görmeleri gerekiyor. Parayı nakit olarak ellerine alsınlar ya da banka hesaplarına paranın geçtiğini gördükten ve bankalarından teyit aldıktan sonra araçlarının devir işlemlerini yapsınlar. Son dönemde ciddi bir şekilde sıkıntı var. Çoğu insanların canı yanıyor."
 
Sıfır otomobilin yanına yaklaşamadıklarını fakat ikinci el otomobillerin de fiyatlarının yüksek olduğundan şikayet eden Hasan Can Satır, araç bakmak için geldiği Galericiler sitesi'nde de fiyatların yüksekliğinden yakındı. Satır, şöyle dedi:
 
"Şu anda fiyatlar çok pahalı. Ülkenin durumu, seçim olayları, belirsizlikler ve doların artması arabalara yansımış durumda. Fiyatlar çok pahalı. Evdeki hesaplara uymuyor. 25-30 bin lira civarında bir otomobil arıyoruz. Fakat fiyatlar şu ana kadar cebimize uymadı. Çok pahalı. O yüzden alamıyoruz. Beğendiğimiz otomobiller bütçemize uymuyor."