DOLARA doping !

İsviçre Merkez Bankası'nın sürpriz bir kararla euro/frank kurunda taban uygulamasına son vermesinin ardından küresel piyasalarda yaşanan dalgalanmanın etkisiyle yükselen dolar 2.31 liranın üzerinde hareket ediyor. İsviçre Merkez Bankası dün aldığı sürpriz karar ile euro başına 1.20 frank olarak tuttuğu minimum kur uygulamasına son verdi ve mevduat f

DOLARA doping !
16 Ocak 2015 Cuma 09:53 tarihinde eklendi, 1.007 kez okundu.
İsviçre Merkez Bankası'nın sürpriz bir kararla euro/frank kurunda taban uygulamasına son vermesinin ardından küresel piyasalarda yaşanan dalgalanmanın etkisiyle yükselen dolar 2.31 liranın üzerinde hareket ediyor.
İsviçre Merkez Bankası dün aldığı sürpriz karar ile euro başına 1.20 frank olarak tuttuğu minimum kur uygulamasına son verdi ve mevduat faizini de yüzde "eksi" 0.75'e düşürdü. İsviçre Merkez Bankası Başkanı Thomas Jordan, "Bu kaçınılmaz kararı daha fazla erteleyemezdik" dedi.
 
İsviçre'nin kararı ile dün akşam saatlerinde 2.30 liranın üzerine çıkan ancak yönünü tekrar aşağı çevirerek 2.28 lira düzeyine kadar gerileyen dolar, gece 2.33 lirayı da geçti. Dolar sabah saatlerinde 2.3140 lira düzeylerine yükselirken, euro güne 2.69 liranın hafif üzerinde başladı ve yarı yarıya iki dövizden oluşan döviz sepeti 2.50'ye çıktı.

DHA