Doları sabitledi, TL üzerinden satış yapacak

İSTANBUL Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, Şekerli Mamuller Tanıtım Grubu ve CNR Holding'in 20-23 Eylül 2017 tarihleri arasında İstanbul CNR Expo'da birlikte düzenleyeceği CNR Food İstanbul fuarı için Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla, paydaşlar fuar alanlarının satışını dolar kurunu Şubat ayına kadar 2,99'a sabitleyerek Türk Lirası ile satış yapma kararı aldı.

Doları sabitledi, TL üzerinden satış yapacak
10 Aralık 2016 Cumartesi 12:41 tarihinde eklendi.
İSTANBUL Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, Şekerli Mamuller Tanıtım Grubu ve CNR Holding'in 20-23 Eylül 2017 tarihleri arasında İstanbul CNR Expo'da birlikte düzenleyeceği CNR Food İstanbul fuarı için Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla, paydaşlar fuar alanlarının satışını dolar kurunu Şubat ayına kadar 2,99'a sabitleyerek Türk Lirası ile satış yapma kararı aldı
.
Eylül ayında düzenlenecek olan CNR Food İstanbul fuarının Türk gıda sektörünün en büyük uluslararası ticaret platformu olacağını, yurt dışında ki fuarlara olan ilgiyi azaltarak Türkiye'yi fuar merkezi haline getirmek istediklerini vurgulayan İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Zekeriya Mete "Özellikle son 10 yılda önemli bir başarı grafiği sergileyen Türk gıda ve içecek sanayi gayrisafi milli hasıla içerisinde 300 milyar TL'ye yaklaşan payı 40 bine ulaşan işletmesi ve 400 bini aşan çalışanıyla ülkenin en dinamik ve üretken sektörlerinden biri konumunda yer alıyor. Biz bu dinamizmi daha da güçlendirebilmek ve ülkemizin ekonomisine daha fazla katkı sağlayabilmek için küresel ölçekli bir fuar düzenleme kararı aldık" dedi.
 
 
CNR Food İstanbul Fuarı'nın küresel bir buluşma noktası olacağını belirten Mete şunları söyledi; "Fuarda 60 bin metrekare alanda 1000'in üzerinde markanın katılımıyla 35 bin profesyoneli ağırlamayı hedefliyoruz. Fuar sayesinde özellikle Avrupa, ABD, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Balkan Bölgelerinden gelecek olan iş insanlarıyla iletişim ve yeni iş bağlantıları gerçekleştirilecek. Dünyada bacasız sanayilerden bir tanesi de fuar sektörüdür. İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği olarak 5-6 ülkeye milli katılım organizasyonları gerçekleştiriyoruz. Fuarların ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Fuarlara gelen iş insanları gittikleri ülkeye ekonomik ve turizm açısından katkı sağlıyor. Son yıllarda Avrupa'nın 3. dünya ve Müslüman ülkelere uygulamış olduğu vize politikalarından dolayı Avrupa'daki birçok fuar kan kaybediyor. Uzun yıllardır fuar konusunun üzerinde çalışıyoruz. Yıllardır ülkemizde başarılı bir gıda fuarının yapılması arzumuzu bu fuarla hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz. Sağlıklı ve GDO'suz üretim imajına sahip olan ülkemizin çokça iyi fuarları hak ettiğini düşünüyorum. Fuar Türkiye'nin imajı için de büyük önem taşıyor. Fuar kapsamında birçok ülkeden 500'e yakın ithalatçıyı ülkemize getirmeyi planlıyoruz. Yurtdışında gerçekleştirdiğimiz etkinliklerde yabancı şirketlere özel davetler gerçekleştireceğiz. Fuarımızın reklamını gittiğimiz tüm fuarlarda yapacağız. CNR Food İstanbul'u Dubai, Moskova'da gerçekleştirilen fuar örnekleri gibi uluslararası bir fuar haline getirmeyi hedefliyoruz. Türkiye coğrafi konumu itibariyle birçok ülkeye lojistik üs görevini yapabilecek konumda. İthalatçıları ülkemizde misafir ederek Türk iş adamlarıyla tüm gıda sektörünü buluşturmak istiyoruz. Fuara katılan her firmaya bir tane ithalatçı firmalarını davet etme fırsatını sunmayı da planlıyoruz."
 
ORTADOĞU VE AVRASYA'NIN EN BÜYÜK GIDA FUARI İÇİN YOLA ÇIKTIK
 
20-23 eylül 2017 tarihinde gerçekleştirilecek, CNR Food İstanbul fuarının Ortadoğu ve Avrasya'nın en büyük gıda fuarı olabilmesi için yola çıktıklarına değinen CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem "CNR Holding olarak, geçtiğimiz yıllarda başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğimiz Gıda Fuarı'nı İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ile birlikte yeniden ve daha kapsamlı bir şekilde organize etmenin gururuyla yolumuza devam ediyoruz. Türkiye'nin dünyaya açılan gıda vitrini olacak CNR Food İstanbul'un, Ortadoğu ve Avrasya'nın en büyük fuarı olarak gıda sektörü başta olmak üzere ülke ekonomisine ve ihracatına ciddi katkılar sunacağına inanıyoruzö dedi. Türkiye'nin ve dünyanın önemli markalarını buluşturacak olan fuarı, gıda sektörünün en büyük uluslararası ticaret platformu haline getirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Erem “Bütün fuar organizasyonlarımızda olduğu gibi CNR Food İstanbul'da da öncelikli amacımız ülkemizin ve sektörümüzün ihracatına maksimum destek sağlamaktır. Bunun için yurt dışı çalışmalarımıza yoğun bir şekilde başladık. CNR Food İstanbul Fuarı'na, İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İİB) ve Şekerli Mamuller Tanıtım Grubu'nun katkılarıyla dünyanın dört bir yanından alım heyetleri getireceğiz. Gıda endüstrisini şekillendirecek uluslararası ticaret platformu olmaya aday fuarımızda, dünya gıda endüstrisinin devlerini Ortadoğu, Kuzey Afrika ile birlikte Avrupa ve Asya ülkelerinden gelecek sektör profesyonelleri ile buluşturacağız. Fuarımızı 60 bin metrekare alanda, 1.000'in üzerinde markanın ve 35 bin sektör profesyonelinin katılımı ile organize etmeyi hedefliyoruz. Bugün imzaladığımız protokolün sektör ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.