Dolmabahçe’de Çin zirvesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkan Yardımcısı Şi Cinping ile görüştü.

Dolmabahçede Çin zirvesi
21 Şubat 2012 Salı 19:04 tarihinde eklendi, 1.180 kez okundu.

Recep Tayyip Erdoğan, Beşiktaş'taki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde bir araya geldiği Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkan Yardımcısı Şi Cinping ile özel bir görüşme gerçekleştirdi. 
    
Daha sonra heyetler arası görüşmenin yapılacağı toplantıda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Murat Salim Esenli eşlik etti. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkan Yardımcısı Şi Cinping'in bir araya geldiği görüşmede, Çin ile Türkiye arasındaki ekonomik işbirliğinin daha da yoğunlaştırılacağının dile getirildiği öğrenildi. 
    
Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Beşiktaş'taki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilen görüşmede, Çin'in Türkiye'deki önemli projelerle ilgilendiği ve iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin daha da yoğunlaştırılacağı kaydedildi. 
    
Çinli yetkililerin, Türk ekonomisinin performansını dikkat çekici bulduklarını dile getirdikleri görüşmede, Türkiye ile Çin işbirliğine önem atfettikleri bildirildi. 
    
Görüşme sırasında Şi Cinping'in Başbakan Erdoğan'ı Çin'e resmi ziyaret için davet ettiği ve Erdoğan'ın da bu davete olumlu cevap vererek gelecek aylarda Çin'i ziyaret edeceği ifade edildi.