Dolmabahçe'ye ziyaretçi akını

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 74 yıl önce hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı'ndaki odasında düzenlenen törenle anıldı.

Dolmabahçeye ziyaretçi akını
10 Kasım 2012 Cumartesi 10:29 tarihinde eklendi, 5.357 kez okundu.

Atatürk maskeleriyle Dolmabahçe'de toplanan yüzlerce kişi, ölümünün 74. yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü andı. 

     
Genç Türk tarafından organize edilen etkinliğe İstanbul'un çeşitli illerinden katılan vatandaşlar, Beşiktaş, Taksim ve Kabataş'taki buluşma noktasında bir araya geldi. 
     
Türk Bayrağı ve üzerinde ''Hepimiz Türk'üz, hepimiz Atatürk'üz'' yazılı flama taşıyan katılımcılar, yüzlerine Atatürk maskeleri takarak, Dolmabahçe'ye yürüdü. 

     
Dolmabahçe'de saat 08.30'da toplanan katılımcılar, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği Dolmabahçe Sarayı'nın girişinde ''Atatürk ölmedi hepimiz Atatürküz'', ''Mustafa Kemal'in askerleriyiz'', ''Ne mutlu Türküm diyene'', ''Atatürk gençliği görev başında'' sloganları attı. 
     
Etkinliğe katılanlar, Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği saat 9'u 5 geçe verilen ''Ti'' sesiyle 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu, ardından İstiklal Marşı okudu. 
     
-''Hasretle anıyoruz''- 
     
Genç Türk Genel Başkanı Mehmet Esen, burada yaptığı konuşmada, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, ölümünün 74. yılında hasretle andıklarını söyledi. 
     
Atatürk'ün hiç bir zaman ölmeyeceğini göstermek için Dolmabahçe'de toplandıklarını ifade eden Esen, ''Senelerdir bize 10 Kasım'da Atatürk'ü bize öldürttüler ama artık izin vermeyeceğiz. Atatürk'ü hiç bir zaman öldürmeyeceğiz ve öldürmelerine de müsaade etmeyeceğiz. Ölümünün ardından 74 yıl geçse bile dakikalar boyunca hayatı sırf onun için durduracağız'' dedi. 
     
''Saat 09.05'te bir Atatürk gözlerini yumar ama milyonlarca Atatürk 09.06'da gözlerini mücadele aşkıyla açar'' diyen Esen, bir lider arama telaşı içinde olmadıklarını ama geçmişte kaybedilen lideri de hiç bir zaman unutmadıklarını vurguladı. 
     
Bugün kendilerine lider arayanların bir acizlik içinde olduklarını dile getiren Esen, ''Bizler, Mustafa Kemal'in askerleri sivil toplum olarak Cumhuriyet'in de korkusuz muhafızlarıyız. Onlar, üniformalı askerlerimizi Silivri'ye koysalar dahi bizler durmadan, her daim Mustafa Kemal'in askeri olarak kalacağız. Dünyada hiçbir lider yok ki hayatını milleti için feda etsin. Onun adı Mustafa Kemal Atatürk... O bütün anaların evladı, bütün çocukların kahramanı ve bütün Türk gençliğinin idolüdür ve hep böyle kalacaktır'' diye konuştu. 
     
Esen'in konuşmasının ardından bazı katılımcılar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 74 yıl önce hayata gözlerini yumduğu odayı ziyaret etmek için Dolmabahçe Sarayı'na girdi.