Dolmuş sürücülerine trafik eğitimi

Mersin’in Tarsus ilçesinde toplu taşıma yapan dolmuş şoförlerine trafik eğitimi verildi

Dolmuş sürücülerine trafik eğitimi
23 Nisan 2014 Çarşamba 12:52 tarihinde eklendi.

Emniyet Müdürlüğü Kentiçi Trafik Kayıt Tescil ve Denetleme Büro Amirliği tarafından verilen trafik eğitimine 12 No’lu Yeni Mahalle Dolmuşçular Kooperatifi üyesi sürücüler katıldı.

Eğitim seminerinde bir konuşma yapan Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Davut Dönmez, dolmuş sürücülerinin trafik kurallarına riayet etmeleri gerektiğini söyledi. Düzenli, huzurlu ve sağlıklı bir trafik akışı için özellikle toplu taşıma araçlarının sürücülerine önemli görevler düştüğünü aktaran Dönmez, “Sürücülerimiz araç bakımı, yolcu indirme ve bindirme sırasına dikkat, kullandıkları yakıt gibi konularda dikkatli olmaları gerekir. Trafik kurallarına uymayanlara zorunlu olarak yasa gereği ceza yazılıyor. Ancak bu cezalardan hoşnut değiliz. Trafik kurallarına herkes uymak zorundadır. Biz ceza yazmaktan zevk almıyoruz. Kurallara uyduğunuz sürece biz de sizin cebinizi üzmeyiz. Sizlere yardımcı olmak istiyoruz. Karşılıklı olarak çözüm odaklı çalışalım. Siz varsanız, biz varız. Madem bu şehirde yaşıyoruz. Hepimiz üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getirmeliyiz." dedi.

Araç sürücülerini, direksiyon başındayken cep telefonu kullanmamaları konusunda uyaran Dönmez şunları söyledi: “Cep telefonu çok zararlı. Dikkatinizi dağıttığı gibi gücünüzü yüzde 50 oranında azaltıyor. Bu nedenle cep telefonunu kullanmayın." Tarsus'ta 50 personelle özverili bir şekilde hizmet verdiklerini ifade eden Dönmez, " 90 bin motorlu araç var ve bunun yanında 101 bin ehliyetli sürücü bulunuyor. 2013 yılında şehir içinde bin 76 kaza meydana geldi ve bu kazalarda 4 kişi öldü, 752 yaralamalı kazada ise bin 069 kişi yaralandı. Bu yılki hedefimiz kaza sayısını çok daha aşağıya çekmektir. Dikkatli olunduğu sürece kaza sayımız ve buna paralel olarak ölü, yaralı ve maddi hasardan dolayı milli gelir kaybı azalmış olacaktır." şeklinde sözlerini tamamladı.

Eğitim seminerinin ardından Yeni Mahalle Dolmuşçular Kooperatifi Başkanı Ahmet Altundağ, verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ettiği Davut Dönmez ve ekip sorumluları ile Tarsus Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Duran Şen'e birer şükran plaketi verdi.


CİHAN