Domates üretiminde entegre mücadele dönemi

Ankara İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ayaş'ın Akkaya köyünde üreticileri domates üretiminde entegre mücadele yöntemi konusunda bilgilendirildi.

Domates üretiminde entegre mücadele dönemi
01 Şubat 2013 Cuma 12:20 tarihinde eklendi.

 

 Toplantıya İl Müdürü Muhsin Temel’in yanı sıra İl Genel Meclisi Üyesi Niyazi Akbaş, siyasi parti temsilcileri, şube müdürleri, köy muhtarları, kooperatif başkanları ve kadın çiftçilerin yoğun olduğu çiftçiler katıldı. 
 
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından bölgede başlatılan domateste entegre ve kontrollü ürün yönetimi konularının ele alındığı eğitim ve bilgilendirme toplantısı Ayaş'ın Akkaya köyünde yapıldı. Toplantıda konuşan İl Müdürü Muhsin Temel, tarımsal üretimin artırılması ve yapılan desteklemelerden maksimum düzeyde yararlanabilmeleri için çiftçilere birlikte hareket etme ve kooperatiflere üye olmaları çağrısında bulundu. Temel, Akkaya Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin üye sayısının artmasıyla proje ve desteklemelerden daha etkin olarak faydalanılabileceğini, kendisinin de bu konuda her türlü desteği vereceğini vurguladı. Bölgede tarımsal faaliyetler içerisinde önemli bir yer tutan sebze ve meyve ürünlerinin daha iyi değerlendirilebilmesi ve pazarlanabilmesi için çiftçilere Sebze Üreticileri Birliği kurmalarını öneren Temel, bu sayede yeni hal kanunu uyarınca üretici birliklerinin ürünlerini komisyonculara gerek kalmadan direkt olarak hallerde kendilerinin pazarlayabileceğini anlattı.            
 
Konuşmaların ardından İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde görevli ziraat mühendisleri, bölgede başlatılan 'Domateste Entegre Kontrollü Ürün Yönetimi Projesi' ve domates yetiştiriciliği konularında çiftçilere bilgi verdi. Projeyle domates üretiminin yapılacağı tarlalar il ve ilçe müdürlüğü teknik elemanlarınca sürekli olarak kontrol edilerek üretimin projeye uygun yapılıp yapılmadığı takip edilecek. Projeye katılan ve projeye uygun üretim yapan çiftçilere sertifika verilerek, ürünlerin daha yüksek fiyatla alıcı bulmaları sağlanacak.

CİHAN