"Domuz gribi aşılarını kullandık"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kullanılmayan bir domuz gribi aşısı olmadığını belirterek, ''43 milyon doz bağlantı yapmıştık, ama 6 milyon dozla ilgili ödeme yaptık'' dedi.

Domuz gribi aşılarını kullandık
14 Aralık 2012 Cuma 18:49 tarihinde eklendi.

 

Recep Akdağ, bakanlığının bütçesiyle ilgili Meclis Genel Kurulu'ndaki görüşmelerde milletvekillerinin sorularını cevaplandırdı.
 
Bakan Akdağ, döner sermayenin emekliliklere yansımasıyla ilgili olarak, kamudaki ek ödemelerin hiç birisinin emekliliklere yansımadığını hatırlatarak, ''Bu tartışılacaksa kamunun ek ödeme alan tüm çalışanları için yapılmalıdır'' dedi.
 
Kamu hastanelerine atanan personelin liyakate göre atandığını vurgulayan Akdağ, ''Kamu hastanelerinin mantığında sürekli yönetici yok. İki yıllığına atıyoruz yöneticileri performanslarına göre yöneticilikleri devam edecektir. Bu yeni yöntem çağdaş bir yöntemdir ve uygulamamız bütün kamu yönetimine de örnek teşkil edecektir'' şeklinde konuştu.
 
Son 10 yılda sağlığın bütün cephelerinde önemli gelişmeler olduğunu ifade eden Akdağ, ''13 aşıyla yavrularımızın aşılanıyor olmasını otelcilikle mi açıklayacağız. Kanamalı bir annenin helikopter ambulansla alınıp getirilmesini, organ nakli yapılan vatandaşlarımızın sayısının 10'a katlanmasını otelcilik hizmetleriyle mi açıklayacağız?'' diye sordu.
 
Recep Akdağ, kullanılmayan bir domuz gribi aşısı olmadığını belirterek, ''43 milyon doz bağlantı yapmıştık, ama 6 milyon dozla ilgili ödeme yaptık'' dedi.
 
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da sorulara verdiği cevapta, altın satışıyla ilgili olarak, ''İlk dokuz ayda gerçekleşen büyümenin, altın ithalat ve ihracatı sıfır olsa dahi hemen hemen bu oranda gerçekleşirdi. Büyümemiz altından kaynaklanmıyor'' diye konuştu.
 
Genel Kurul'da, Sağlık Bakanlığı, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Kalkınma Bakanlığı, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı, Türkiye İstatistik Kurumu, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın bütçeleri kabul edildi.