Domuzlar için tarlaya çekilen elektrikli tel can aldı

MUĞLA'nın Milas İlçesi'nde, bir mısır tarlasına domuzların girmemesi için çekilen elektrikli teldeki akıma kapılan 24 yaşındaki Mutlu Atçı öldü.

Domuzlar için tarlaya çekilen elektrikli tel can aldı
28 Temmuz 2015 Salı 19:07 tarihinde eklendi.
MUĞLA'nın Milas İlçesi'nde, bir mısır tarlasına domuzların girmemesi için çekilen elektrikli teldeki akıma kapılan 24 yaşındaki Mutlu Atçı öldü. Olay yerine gelen Atçı'nın teyzesinin oğlu 20 yaşındaki Ali Buran ise akımına kapılarak yaralandı. Tarlayı kiralayan İsa D., jandarma tarafından gözaltına alındı.
 
İlçe merkezine 5 kilometre uzaklıkta bulunan Damlıboğaz Mahallesi'ndeki tarlasını bir gün önce sulayan Mutlu Atçı, bugün de kontrol etmek için yola çıktı. Atçı, tarlasına ulaşmak bitişikteki mısır tarlasından geçmek istedi. Domuzların girmemesi için mısır tarlasına çekilen tele verilen elektrik akımına kapılan Atçı, yere yığıldı. Sabah evinden ayrılan Atçı'dan, aradan geçen zamana rağmen haber alamayan ve  dönmemesi üzerine meraklanan babası Mustafa Atçı da tarlaya gitti. Oğlunun yerde hareketsiz yattığını gören baba Atçı, yakınlarına haber verdi. Durum, sağlık ve jandarma ekiplerine de bildirildi. 
 
Bu sırada haber alıp olay yerine koşan gencin teyzesinin oğlu Ali Buran da akıma kapıldı. Yakınlarının müdahalesiyle akımdan kurtulan, ancak yaralanan Ali Buran, ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerince 75'inci Yıl Milas Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Yapılan kontrolde öldüğü belirlenen Mutlu Atçı'nın cesedi de aynı hastanenin morga kaldırıldı. Yakınları sinir krizi geçirdi, gözyaşı döktü. 
 
Tarlayı kiralayan İsa D., jandarma tarafından gözaltına alındı.
 
'UYARDIK' TEPKİSİ 
 
Yaşanan olayın cinayet olduğunu söyleyen ölen gencin yakınları, daha önceden tarla sahibini bu konuda uyardıklarını söyledi. Ölen gençle akraba olan Avşar Mahallesi Muhtarı İsmail Kop, daha önce de benzer bir olay yaşandığını, ancak can kaybının olmadığını belirterek, "Defalarca mal sahibi uyarıldı. Ancak herhangi bir önlem alınmadı. Göz göre göre bir genç hayatını kaybederken bir kişi de yaralandı. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı" dedi.
 
Öte yandan yaralı kurtulan Ali Buran'ın ise askere gitmeye hazırlandığı öğrenildi.