Domuzun yaraladı, jandarma kurtardı

Tunceli’de domuzun vurması sonucu yaralanan İbrahim Tekin adlı vatandaş, jandarma ve arama kurtarma ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucu kurtarıldı.

Domuzun yaraladı, jandarma kurtardı
24 Ocak 2013 Perşembe 21:12 tarihinde eklendi, 2.097 kez okundu.

 

Tunceli merkeze bağlı Kuyluca köyünde, hayvanlarını dağlık alana götüren 41 yaşındaki İbrahim Tekin isimli vatandaş, yaban domuzunun saldırısına uğraması sonucu bacağından yaralandı. Ağır yaralanan İbrahim Tekin’i fark eden Hıdır Aras isimli vatandaş, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nü arayarak yardım istedi.
 
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), 112 ve Tunceli Dağcılık ve Kamp Sporları Kulübü (TUDAK) ekipleri, yaralı vatandaşı kurtarmak için harekete geçti. Ekiplerin, bir metreyi aşan karda çabaları yetersiz kalınca, Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan yardım istendi. 
 
Jandarma Bölge Komutanlığı’ndan kalkan Skorsky tipi helikopter, yaralının bulunma ihtimalinin olduğu bölgeleri havadan taradı. Sarp ve ormanlık olan alanda yoğun arama çabası yürüten güvenlik güçleri, uzun uğraşlardan sonra yaralının yerini tespit etti. Askerlerin yardımıyla helikoptere taşınan yaralıya, sağlık ekipleri tarafından burada ilk müdahale yapıldı. Helikopterle Jandarma Bölge Komutanlığı'na getirilen yaralı, burada hazır bekletilen ambulansla Tunceli Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan ve donma tehlikesi yaşayan İbrahim Tekin, hayvanlarının yanında bulunduğu sırada domuzun kendisine saldırdığını ifade etti.

CİHAN