Don yasağı var,yaptırım yok

ANTALYA'da dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'nde yasaklanmasına rağmen donla denize girenler olurken, cezai yaptırım da uygulanmıyor.

Don yasağı var,yaptırım yok
28 Temmuz 2014 Pazartesi 12:07 tarihinde eklendi.
Antalya'da 11 kilometre uzunluğundaki Konyaaltı Plajı'nda Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak'ın gündeme getirdiği iç çamaşırıyla denize girilmesi, piknik, mangal ve yemek pişirilmesi gibi olaylara karşı 'Plaj Kullanım Talimatı' ile kurallar belirlendi. Plajı işleten Büyükşehir Belediyesi şirketi ANET'in İşletmeler Direktörü Umut Tekeş, yasağa rağmen beyaz iç çamaşırıyla denize giren çok sayıda kişi olduğuna dikkat çekerek, "Bir erkeğin denize iç çamaşırıyla girdiğini düşünün, her şey uluorta meydanda. Burada bayanlar, çocuklar var. Özellikle çocuklara yönelik bu uygulama oldu. Vatandaştan gelen şikayetler üzerine bu yazıları yazma gereği duyduk. İnsanlara sözlü söylediğinizde 'Böyle bir yasak mı var' diye soruyorlar. Biz 'iç çamaşırıyla girmek yasaktır' diye belirttik, bazı illerde 'donla girmek yasaktır' diye yazanlar var" diye konuştu. 
 
HALA KARŞILAŞIYORLAR
 
Sahilde 10 plaj oluşturulduğunu belirten Umut Tekeş, talimat tabelaları konulduktan sonra da iç çamaşırıyla denize girenlerle karşılaştıklarını kaydetti. Güvenlik görevlilerinin bu tür kişileri ikaz ettikğini belirten Tekeş, "O yazılardan sonra vatandaşlarımız biraz daha duyarlı oldu. 'Görmüyor musun oradaki tabelayı, bir 5 liraya şort alamıyor musun' diye ikaz edenler var" dedi. Kurallara uymayanlara yönelik cezai yaptırımları olmadığını kaydeden Tekeş, "Sözlü uyarıda bulunuluyor. Düşünsenize güneşleniyorsunuz yanınızda bir aile soğan kesiyor, orada insanlar rahatsız oluyor" dedi. 
 
İÇ ÇAMAŞIRIYLA GİRMEK YASAK
 
Plaj kullanım talimatında, şezlong ve şemsiye kullanım saatlerinin yanı sıra, plajda piknik veya mangal yapmanın, yanıcı alet kullanmanın, yemek pişirmenin yasak olduğu belirtiliyor. 'Denize mayo harici kıyafetlerle (iç çamaşırı vb) girmek yasaktır' maddesinin de yer aldığı talimat, 'Plajda gece konaklamak yasaktır. Halkın kullanımının yoğun olduğu kesimlerde evcil hayvanların denize sokulması yasaktır. Çöpler, plaj yerine çöp bidonlarına atılmalıdır. Güvenliğiniz için tüm plaj 24 saat güvenlik kamerasıyla izlenmektedir' gibi 12 maddeden oluşuyor.