Dönerciler kandırıyormuş

Bu iddia üzerine müşteri kapıdan ‘döner’... Gıda Standartları Ajansı: İngiltere’de 10 dönercinin 7’si tavuk ve sığır eti karıştırdıkları döneri satıyor

Dönerciler kandırıyormuş
25 Şubat 2013 Pazartesi 09:05 tarihinde eklendi, 1.508 kez okundu.

 

İngiltere’de yayımlanan Daily Mail gazetesinin özel haberine göre ülkedeki 10 dönerciden sadece üçü yüzde 100 kuzu eti kullanıyor. İngiltere Gıda Standartları Ajansı’nın (FSA) desteğiyle gerçekleştirilen soruşturma sonucunda, 10 dönerci dükkanından 7’sindeki kuzu etlerine sığır ve tavuk eti karıştırıldığı tespit edildi.
 
Yetkililer dönercilerin bunu yapmasının nedenini sığır ve tavuk etinin kuzu etine göre daha ucuz olmasına bağladı. 10 kilo kuzu eti 35 sterlin iken içinde sığır veya tavuk eti bulunan ‘kuzu eti’ 22 sterlin olarak biliniyor.
 
5 bin sterlin cezası var
 
İngiliz yetkililer müşterileri kandıran dükkân sahiplerinin 5 bin sterline kadar ceza ödeyebileceğini açıkladı. İncelenen 10 dönerciden üçünün sığır eti, üçünün tavuk eti, birinin ise ikisini birden kullandığı görüldü.
Daily Mail’e konuşan analist Paul Hancock, “Gıda güvenlik kanunlarına göre bu bir suçtur. Müşterinin istediği eti seçebilmesi önemlidir” yorumunu yaptı

Milliyet