Dönerciye Hitler posteri astılar

Almanya'nın Bavyera eyaletinde kimliği belirlenemeyen kişiler bir döner dükkanına Hitler posteri astı. Alman polisi olay hakkında soruşturma başlattı

Dönerciye Hitler posteri astılar
01 Aralık 2011 Perşembe 10:58 tarihinde eklendi.

 

Almanya'da 8 Türk ve 1 Yunan'ın Neo-Naziler tarafından öldürüldüğünün ortaya çıkması sonrasında bir yandan aşırı sağ terörü tartışılırken, Neo-Naziler'in yabancılara yönelik eylemleri de devam ediyor.
 
Almanya'nın Bavyera eyaletine bağlı Taufkirchen köyünde kimliği tespit edilemeyen kişiler, bir kuru temizleme, bir eczane ve bir döner dükkanına Hitler'in posterini astı. Ancak olayın trajik tarafı, asılan posterin Alman mizah dergisi Titanic'in kapağındaki Adolf Hitler fotoğrafı olması.
 
MİZAH DERGİSİ DALGA GEÇMİŞTİ
'Döner cinayetleri' sonrası mizah dergisi Titanic, Alman makamları'nın Neo-Naziler karşısındaki çaresizliğini hicvetmek amacıyla Hitler'in büyük bir posterini basarak üzerine "Anayasayı Koruma Dairesi yardımınızı bekliyor: Bu adamı tanıyan var mı?" diye yazmıştı.
 
ZANLILAR 3 YIL HAPİS CEZASI ALABİLİR 
İşte mizah dergisinin bu kapağı, bir döner dükkanının penceresine asılınca Alman polisi harekete geçerek olayı araştırmaya başladı. Alman yetkililer, posteri asanların üç yıla kadar hapis cezası alabileceklerini belirtiyor.

NTV