"Doping alacak kadar salak mıyım?"

Ali Gürbüz, doping kullanmadığını savundu. Dopinge ihtiyacı olmadığını belirten Gürbüz, “10 gün sonra numune alınacağını bilerek doping kullanacak kadar salak mıyım” dedi.

Doping alacak kadar salak mıyım?
15 Ağustos 2013 Perşembe 17:52 tarihinde eklendi.
652. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Altın Kemer kazanan Başpehlivan Ali Gürbüz, avukatı Aziz Çetin’le birlikte kendisine yapılan testlerde doping içeren maddenin çıkmasıyla ilgili açıklama yaptı.
 
Doping kullanmadığını savunan Ali Gürbüz, “Kesinlikle doping içeren bir madde kullanmadım. Yıllardır doping testi veriyorum. Allaha şükür, bu zaman kadar hiçbir şeyim çıkmamıştı. Kazandığım başarıların dopingle gölgelenmesinden üzgünüm” diye konuştu.
 
Gürbüz, doping kontrollerinin yetkili Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından birinci, ikinci ve üçüncüden veya kura yoluyla belirlediği isimlerden alınırken, bu kez Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bir liste hazırlamasının manidar olduğunu dile getirdi.
 
'TEST YAPILMAYAN KİŞİLERLE GÜREŞTİM'
Hazırlanan 67 kişilik listenin kimler tarafından hazırlandığını öğrenmek istediğini ifade eden Ali Gürbüz, “Benden alındıktan sonra test alımı bitti. 40 kişiden test alınmadı. Doping örneği alınmayan kişilerle güreşmek zorunda kaldım” diye konuştu.
 
'SALAK MIYIM'
Olayla ilgili "art niyet aradığını" söyleyen Ali Gürbüz, “Hiçbir müsabakadan 10 gün önce numune alınmaz. Amaçlarının beni Kırkpınar'da güreştirmemek olduğunu düşünüyorum. Doping kullanmadım, buna ihtiyacım da yok. ‘Temiz çıkmıştır’ raporum var. 10 gün sonra numune alınacağını bildiğim halde, doping kullanacak kadar salak mıyım!” dedi.
 
YENİ TEST TALEBİ
Avukat Aziz Çetin, güreşlerden sonra alınan numunenin, Köln dışında herhangi bir merkezde tekrar incelenmesini isteyeceklerini söyledi.
 
Testlerde hata yapılmış olabileceğini belirten Avukat Aziz Çetin, “Sonuçlarda bir hata olduğunu düşünüyoruz. Komplo olduğuna inanmak da istemiyoruz” şeklinde konuştu.
 
'ALTIN KEMER'İ İADE ETMEYECEĞİZ'
Güreş Federasyonu'nun bir yazıyla Altın Kemeri geri istediğini hatırlatan Avukat Çetin, “Dopingli olduğu kesinleşmeden Altın Kemer'in alınması diye bir husus yok. Onunla ilgili de bir tebligat gelmiş. Yasal süreç bitmedi” diye konuştu.
 
Aziz Çetin, şu aşamada kemerin iadesinin söz konusu olmadığını kaydetti.
 
ŞİKAYET Mİ EDİLDİ?
Çetin, daha önce Antalya adına güreşen Mehmet Yeşil Yeşil'in şikayet ettiğine yönelik iddiaların hatırlatılması üzerine, “Böyle bir şeyi düşünmek istemiyoruz. Ama biz yine Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde, Ankara Büyükşehir Belediyesi güreşçilerinden kaç tanesine, hangi kurumlarda doping testi yapıldığını soracağız” dedi.