"Dopinge sıfır tolerans"

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, güreş camiası olarak dopinge sıfır toleransla yaklaştıklarını söyledi.

Dopinge sıfır tolerans
16 Temmuz 2013 Salı 23:12 tarihinde eklendi.


Türkiye Güreş Federasyonu tarafından İstanbul Gönen Otel'de gerçekleştirilen iftar yemeğinin ardından basın mensuplarının sorularına cevaplandıran Hamza Yerlikaya, geçen hafta Edirne'de yapılan 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde bazı pehlivanların doping yaptığı iddialarını hakkında gereğinin yapıldığını ve yanlış yapanların disiplin kuruluna sevk edildiğini belirtti.

Yerlikaya, dopinge konusunda Güreş Federasyonu olarak çok hassas olduklarını ifade ederek, "Bütün güreş yarışları için bir uyarımız oldu. Açık ifade kullanıyorum, güreş camiası olarak dopinge sıfır toleransla yaklaşıyoruz. Biz temiz bir camiayız. Böyle geldik ve böyle devam etmeyi arzuluyoruz. Pis eller varsa, o elleri temizlemek bizim görevimiz." diye konuştu.

Doping yapanların cezalarını çekeceklerini vurgulayan Yerlikaya, "Doping sadece bir sporcuya mal edilemez. Biraz geniş düşünmek lazım. Bir sporcu doping yapıyorsa kulübü de hocası da cezalandırılmalı." dedi.

"IRKÇILIĞIN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ"

Milli güreşçi Rıza Kayaalp'in sosyal medyada ırkçı söylemlerde bulunduğu iddialarını, federasyon başkanı Yerlikaya sert bir dille yalanladı. Kayaalp'e karşı bir linç kampanyasının başlatıldığını kaydeden Yerlikaya, "Rıza bu mesajları yolladı mı yoksa biri sahte hesapla onun adına mı yazıldı?

Çocuğumuz böyle bir şey yapmadı. Sözüm ona Rıza, sosyal medyada Yunanlılar ve Ermeniler adına bir takım şeyler yazmış. Çocuğumuzun böyle bir sözü yoktur. Linç etme girişimine girmeyi doğru görmüyorum. Irkçılığın her türlüsüne karşıyım ancak çocuğumuzun da böyle bir eylemin içinde olmadığının kanaatindeyim. Sporcumuzun sonuna kadar arkasındayız." şeklinde konuştu.

Son olarak Akdeniz Oyunları'nda tarihi bir başarı yakaladıklarının altını çizen Yerlikaya, başarılarının birlik ve beraberlik için devam edeceğini kaydetti.


CİHAN