"Dopingin kökünü kurutacağız"

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş bir araya geldi.

Dopingin kökünü kurutacağız
21 Kasım 2013 Perşembe 19:23 tarihinde eklendi.

Kılıç’ın makamında gerçekleşen görüşmenin ardından ikili basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve spor yönetimi, dopinge sıfır tolerans ilkesiyle yol aldığını dile getiren Kılıç, "Doping konusunun kökünü kurutacak önlemleri biz alıyoruz. 2 yıldır kararlı bir tutumla buna çok dikkat ediyoruz. 2013 yılında ortaya çıkan doping sayılarında ciddi artışlar var.

Bu numune sayısında ki artışın neticesi. Doping yap seyirci kal, doping yap sakla spor yönetimi de buna göz yumsun dönemini sona erdiriyoruz. Sporcu doping yapsın performansını artırsın madalya kazansın dönemi kapandı Türkiye’de. Dopingi zehir olarak ele alıyoruz. Dopingle gelen başarıyı reddediyoruz. Dopinge dayalı sportif başarıyı kabullenmiyoruz.

Bu vizyonumuzun ve sıfır tolerans politikamızın önüne çıkan her kim olursa yasalar çerçevesinde mücadelemizi karalılıkla sürdüreceğimizi beyan ediyoruz. Spor Genel Müdürlüğü teftiş kurulunun yaptığı çalışma neticesinde bazı antrenörler hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verilmiş ve suç duyurusunda bulunulmuştur." dedi.

KKTC futbolu ile ilgili açıklama yapan Bakan Kılıç, "Türkiye’de olduğu gibi adada da sporun özerk yapısına inanıyoruz. KKTC bağımsız bir ülke. Dolaysıyla kendi yetkilerini kullanmak durumunda. KKTC yönetimi adada futbolun gelişimi ve bu süreçte yaşanan hadiselerle ilgili olarak hangi kararları alır ve uygulama eğilimine girerse biz bu kararların gerçekleşmesine yardımcı olmaya gayret ederiz." ifadelerini kullandı.

KKTC Futbol Federasyonu'nun, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Futbol Federasyonu ile imzaladığı anlaşmayı olumlu karşılamadıklarını vurgulayan Serdar Denktaş ise, şunları söyledi: "KKTC Futbol Federasyonunun, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Futbol Federasyonunun altında bir üye olarak görülmesi bizim kabul edebileceğimiz bir şey değil. Gençlerimiz dışa açılmak için kendi özlerinden, kimliklerinden, haklarından ve devletlerinin geleceğe yönelik varlıklarından vazgeçmeyeceklerdir."


CİHAN