Dördüzlere yardım yağdı

Aydın'da, 54 gün önce dünya gelen maddi durumu iyi olmayan Gamze Aykut Güzel Çifti'nin dördüz bebekleri için hem vatandaşlar, hemde devlet seferber oldu.

14 Şubat 2014 Cuma 18:59 tarihinde eklendi.
 Almanya ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinden aileye çok sayıda yardım telefonu gelirken, Aydın Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfı da dördüzlerin tüm ihtiyaçlarının kendileri tarafından karşılanacağını bildirdi.
 
Bir yıllık evli 24 yaşındaki Aykut ve 20 yaşındaki Gamze Güzel çiftinin geçen 21 Aralık'ta, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Yeni Doğan Ünitesi'nde dördüz bebekleri dünya geldi. Prof. Dr. Nilgün Kültürsay ve ekibinin gerçekleştirdiği doğumda 30 haftalık olarak, sezaryenle dünyaya gelen biri kız dört bebeğe aile Irmak, Kerem, Asaf ve İkram adını koydu. 52 gün boyunca 8 doktorun gözetiminde, kuvözde gelişimleri kontrol edilen bebekler, geçen çarşamba günü taburcu edildi.
 
Aydın'a bağlı Yeniköy'deki evlerine dönen Güzel çifti, bir çocuk beklerken, dört çocuk sahibi olmasının mutluluk ve endişesini yaşamaya başladı. Gündelik işlerde sigortasız olarak çalışan baba Aykut Güzel'in, dördüzlerinin mamalarının bile özel olduğunu belirtip, "Yeşil Kart, çıkarttık.

Ancak, maddi durumumuz iyi olmadığı için bebeklerimize sağlıklı bir şekilde bakabilmemiz mümkün değil. Yardım bekliyoruz" dedi. Baba Güzel'in yardım isteğinin ulusal basın ve internet sitelerinde haber olması üzerine aileye Almanya ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinden yardım için telefon yağarken Aydın Valisi Erol Ayyıldız'ın talimatıyla Sosyal Yardımlaşma Vakfı da herekete geçti.

Vakıf, aileye dördüzlerin tüm ihtiyaçlarının karşılanacağını bildirdi. Dördüzleri evlerinde ziyaret eden Aydın Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakıf Müdürü Murat Bildik, "Valimiz bebeklerin tüm ihtiyaçlarının karşılanması konusunda çok duyarlı. Sadece mama ve Bebek bezi değil, sağlık sorunları ile de gerekli kurumlar bilgilendirildi. Devlet olarak elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi.
 
"DÖRT KEZ SAĞLIK KONTROLÜNE GİDECEKLER"
 
Çok sayıda yardım telefonu aldıklarını belirten Baba Aykut Güzel, "Halkımız ve devletimiz çok ilgi gösterdi. Kimseye yük olmak da istemiyoruz. 5 saat çalışıyorsam 10 saat çalışırım, yine de çocuklarıma bakarım. Allah hayırseverlere, daha çok kazanç versin, güçlerini bu tür yardımlar için kullandıkları için. Destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.
 
Bebeklerin her gün ortalama 100 gram kilo aldığını belirten anne Gamze Güzel ise "Sağlıkları yerinde. Bu ay dört kez sağlık kontrolüne götüreceğiz" dedi. 

DHA