Dört böbreği ve üç pankreası var

Galler'in Carmarthen kasabasında yaşayan Carl Jones, hayatını tam 4 böbrek ve 3 pankreas ile sürdürüyor. Genç adamın durumu, işi sağlama almak isteyen doktorlarının ürünü.

Dört böbreği ve üç pankreası var
22 Mart 2013 Cuma 20:45 tarihinde eklendi, 2.503 kez okundu.

 

 
Galler'de kamyonet şoförlüğü yapan 32 yaşındaki Carl Jones, yakalandığı Tip 1 Şeker Hastalığı tedavisi kapsamında bir dizi ameliyat geçirdi ve organ yetmezliği sorunundan dolayı kendisine organlar nakledildi.

İlk böbrek ve pankreas nakilleri 2004 yılında yapılan Jones, kötüleşen durumundan dolayı aynı ameliyatları 4 yıl sonrasında da geçirmek zorunda kaldı. Jones'un doktorları, ameliyatların işe yarayıp yaramadığından emin olmak için, genç adamın eski organlarını almak yerine, vücudunda bıraktı. O şimdi hayatını 4 böbrek ve 3 pankreas ile sürdürüyor.
 
"Küçük bir aileye yetecek kadar organlarım var. Çılgınca bir şey! Tek olumsuzluk, organlar karnımın ön tarafında olduğu için kilo vermede zorluk çekiyor olmam," diyor Jones. Şeker hastalığı tedavi edilmiş olan Jones, organ fazlasıyla da olsa şu anda sağlıklı ve normal bir hayat sürdürüyor.

DHA