Dört savcıdan suç duyurusu!

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında Başbakan Erdoğan'ın ağır sözlerle yüklendiği başsavcı vekilleri ve savcıların haklarında çıkan haberlere ilişkin suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

Dört savcıdan suç duyurusu!
30 Aralık 2013 Pazartesi 13:35 tarihinde eklendi, 1.066 kez okundu.
İstanbul'da 17 Aralık'ta başlayan yolsuzluk operasyonunun ardından Erdoğan tarafından eleştirilen  savcılar suç duyurusunda bulundu.
 
T24'ten Arzu Yıldız'ın haberine göre, savcılar, Fikret Seçen, Zekeriya Öz, Celal Kara, Muammer Akkaş , 'iftira ve hakarete uğradıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.
 
Dört savcı aynı zamanda Akşam gazetesinde yer alan "Derin operasyonun özel teşkilatı" başlıklı haberle ilgili gazeteye tekzip metni yolladılar.
 
Savcılar, yaptıkları suç duyurusu dilekçesinde "Bilinçli olarak haklarında bir karalama kampanyasının başlatıldığını, yapılan haberler ile belirli güçlerin odağı haline getirildiklerini, hedef gösterildiklerini" ifade ettiler. Dilekçede, haklarında çıkan haber ve yorumları da ilişkin de "ispatı olmayan ve olması dahi mümkün bulunmayan, tamamen asılsız, kamuoyunda küçük düşürme maksadını taşımaktadır" dediler. Dilekçede ayrıca "bu pervasızlıklı göstermektedir ki bundan sonrada hedef gösterilmeye devam edileceğiz ve bu karalama kampanyası asılsız iftira ve hakaretlerle suç işlemeye devam edecekleri anlaşılmaktadır" dediler.