Dortmund güle oynaya: 1-4

Borussia Dortmund, Ajax'ı deplasmanda farklı bir skorla geçerek Şampiyonlar Ligi'nde ismini bir üst tura yazdırmayı başardı.

Dortmund güle oynaya: 1-4
21 Kasım 2012 Çarşamba 23:48 tarihinde eklendi.

Şampiyonlar Ligi D Grubu'nun beşinci hafta mücadelesinde Ajax ile Dortmund, Amsterdam ArenA'da karşı karşıya gelirken, konuk ekip son derece üstün bir futbolla maçı kazanmayı bildi.

 
İş ilk yarıda bitti
 
Maça ev sahibi ekip hızlı girerken ilk dakikalardan itibaren agresif bir futbolla gol aramaya başladılar. Borussia Dortmund ise daha soğukkanlı bir şekilde hızlı hücumlara önem verdi ve golü bulan da onlar oldular.
 
8. dakikada Sağ kanattan gelişen atakta Mario Götze'nin mükemmel pasında Marco Reus, kalecinin altından topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. 14'te Ajax adına Eriksen Boerrigter'i kaçırmak isterken Dortmund savunması kritik bir müdahale ile araya girdi. 29'da Mario Götze, topu harika bir şekilde 40 m sürdükten sonra rakip ceza sahasına girerken kontrolünü kolay bir şekilde kaybetti.
 
36'da Dortmund farkı ikiye çıkardı. Mario Götze, sol kanatta topla buluştuktan sonra ceza sahasına doğru katetti ve kalecinin sağından mükemmel bir vuruş göndererek skoru 2-0 yaptı. 41. dakikada serbest vuruş sonrasında Götze'nin şutu kaleciden dönerken Lewandowski, doğru yerde ve doğru zamanda pozisyonu tamamlayarak skoru 3-0'a getirdi.
 
Dortmund daha fazlasını aradı
 
İkinci yarıda da benzer bir görüntü vardı. 51'de Boerrigter'in sol kanattan attığı pasta kaleciyle karşı karşıya kalan Eriksen, yeterince hızlı olamayınca Weidenfeller topu kontrol etmeyi başardı. 62'de Cristian Eriksen şansını uzaktan denedi, top az farkla dışarı gitti. 
 
67'de konuk ekipten bir gol daha geldi. Yarı alanda rakibini eksik yakalayan Alman ekibinde Götze, sol kanattan içeriye harika bir top yollarken, Lewandowski dar açıdan güzel bir şut göndererek farkı dörde çıkardı. Alman ekibi kalan bölümleri rahat oynarken, Ajax 86'da şeref sayısını kaydetti. Eriksen'in pasında soldan hareketlenen Hoesen'in şutu savunmaya da çarparak ağlarla buluştu. Mücadele de bu skorla tamamlandı.
 
Bu sonucun ardından puanını 11'e yükselten Dortmund, bir üst turu garantilerken, Ajax ise 4 puanda kaldı.
 
Maçtan notlar:
 
Beş maç sonra: Dortmund, Şampiyonlar Ligi'nde beş maçın ardından deplasmanda kazandı.
 
Tarihte bir ilk: Ajax, tarihte ilk defa bir Şampiyonlar Ligi maçında ilk yarıda tam üç gol birden yedi.

goal.com